Skocz do zawartości

E63 630i 2005 Tychy WBAEH310X0B700849

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tylko, że samochód oprócz skrzyni i silnika ma zawieszenie, mnóstwo elektroniki itp. A ponad 300 tysięcy samo się nie robi, wszystkie te elementy podczas jazdy pracują.

Tak, zgadzam sie z Tobą w 100% ale była sprawdzana pod względem elektroniki i mechanicznie i żadnej tragedii tam nie było. Jedyne co jeszcze trzeba wymienić to alternator bo ma ładowanie w granicach 14,7-15 V

Opublikowano
  • Autor
Niekoniecznie wszystkich trzeba nazywać aż tak brzydko. Teraz to się nazywa "osoba prywatna" cokolwiek to nie oznacza.

Ale na poważnie, daj znać jak wypadły testy.

Jeżdżę od tygodnia i narazie wszystko OK. Jedyne co stwierdził elektronik na serwisowym kompie to za wysokie ładowanie alternatora miedzy 14.7a 15 V ( także czeka wymiana albo regeneracja )

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Grunt to zadowolony klient :wink: jak Tobie odpowiada to kupuj i tyle na ten temat :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jezdzisz od tygodnia? Udostepnili ci auto na "okres próbny" :D

Nie żartuj :D Na forum sa ludzie, którzy za sama propozycję jazdy testowej, są oburzeni.

Opublikowano
  • Autor
Komis prowadzi dobry znajomy także do przyszłego tygodnia mogę pojeździć. Ale dobrze ze wyszła sprawa tego przebiegu bo tu zawsze mozna ponegocjować jakbym sie decydował.
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze miałem napisać że wyskoczył błąd katalizatora tak jakby był przypchany ale elektryk powiedział żeby zrobić porządek z alternatorem bo mogą rożne dziwne błędy przez to wyskakiwać. A moje pytanko czy jeżeli co by było nie tak z tym katem to są to jakieś wielkie koszta czy w miarę łatwo to naprawić.

Dodam ze auto było i będzie diagnozowane i naprawiane (oby nie musiało) u chłopaków z https://www.facebook.com/kodowaniebmw?fref=ts

Edytowane przez TomekBedi

Opublikowano
Przeciez fachowcy i to lepsi niz ci w serwisie, na podstawie zdjec stwierdzili ze jak komis napisal, stan dobry to fajerwerkow sie nie spodziewaj i przeciez na 100% bity bo zderzak zle spasowany a do tego golas. Ja pie..le, zygac sie chce od tego fachowego bełkotu. Dziwnym trafem kazda oferta, ktora ktos zapoda rownana jest z [bAD] i dzieki tym wszystkim forumowym .... zapewne nie jedno dobre auto ktos sobie odpuscil. A tak w ogole po jaka cholere wrzucacie tu linki. Wsiadz w auto i pojedz lub popros kogos kto ma blisko o ogledziny bo zapytanie: co o tym myslicie konczy sie zawsze tak samo. Malowany, szpachlowany, zle poskladany, biedny, za tani, za drogi, ma kupe na dachu itd. Tylko nikt nie mysli o tym ze aparat duzo znieksztalca, gubi kolory, robi odcienie...

Fizjologu...jak czytam Twoje posty to jesteś na Forum jednym z większych mącicieli i nie masz nic do powiedzenia na żaden temat- "Qui ..... aqua turbulentum"?

Z całą pewnością nalezysz do grona tych fachowcow, ogladaczy. Posluchaj kazdy z nas ma swoje zdanie i nikt z nikim zgadzac sie nie musi. To jest forum i kazdy moze sie wypowiedziec . Pozdrawiam

Opublikowano
Co by nie mówić: wnętrze jest piękne, zawsze takie chciałem :cool2:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
  • Autor
Co by nie mówić: wnętrze jest piękne, zawsze takie chciałem :cool2:

Fotele mogłyby być sportowe ale cóż... Poza tym wnętrze w miarę utrzymane jak na ten prawdziwy przebieg.

Opublikowano
Jeszcze miałem napisać że wyskoczył błąd katalizatora tak jakby był przypchany ale elektryk powiedział żeby zrobić porządek z alternatorem bo mogą rożne dziwne błędy przez to wyskakiwać. A moje pytanko czy jeżeli co by było nie tak z tym katem to są to jakieś wielkie koszta czy w miarę łatwo to naprawić.

Przez alternator w tych autach moga dziac sie rozne rzeczy, koszty nie duze, oczywiscie jak dla kogo. Generalnie wymiana kata nie jest skomplikowana. Zrob pozadna diagnostyke, niech posprawdzaja ci w blokach wartosci parametry. Blad kata moze byc rozniez w ogole z nim nie zwiazany. Zla mieszanka tez powoduje wyskoczenie tego bledu

Opublikowano
  • Autor
W blokach parametry były w normie jedynie tylko ten katalizator wyskoczył.