Skocz do zawartości

problem z otwieraniem tylnej klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

miał ktoś z Was może problem z otwieraniem tylnej klapy przyciskiem w niej zamontowanym - mikro stykiem???

U mnie klapę mogę otworzyć z kluczyka przyciskiem przy przednich drzwiach ale przyciskiem na klapie nie ma szans.

Podmieniałem "klamki" kupiłem nawet używkę a tu lipa :(

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano
Sprawdź wiązkę kabli przy prawym rogu, jak otworzysz klapę (sedan), obok prawego zawiasu, w czarnym peszlu. W kombi też ponoc widac jest po otwarciu gdzieś na górze. Kable lubią się tam przecierac. Miałem to samo, tylko że u mnie oprócz kabli- mikrostyk też był uszkodzony i nie zawsze działał. Kabli jest tam kilka- jedne z nich tylko doprowadzają sygnał do zamka, inne doprowadzają do modułu sterującego. Inne sąod oświetlenia tablicy. Osobny jest na zamek "z kluczyka", a osobny dla otwierania przyciskiem dla tego z kluczyka może działa a przetarty jest od mikrostyku. Sprawdź wszystkie. Czasami przetarte kable są w głębi karoseri i ciężko je polutowac.
Opublikowano

Ale od mikrostyku do kostki idzie pod tapicerka w klapie i z tej kostki do zamka wchodzi a otwieranie od przycisku przy otwieraniu klapy przedniej /lewy prawy słupek/działa.

Myślisz, że idzie osobny jeszcze przewód od mikrostyku??

Opublikowano
Może u mnie coś porobione (widac czyjąś wcześniejszą ingerencję) tak czy inaczej sprawdź w pierwszej kolejności wiązkę. potem reszta.