Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Jak w temacie, auto to e90 z lampami biksenonowymi i ringami w oryginale. Chciałem wymienić ostatnio podświetlenie ringów na led-markery i jest problem!

Po otworzeniu zaślepki i ściągnięciu oryginalnej żarówki z oprawką od ringów, okazało się że mam stopione światłowody ringów i nie ma tej szybki przed nimi. Wygląda to jak karmel :) .

Wykruszyłem część tych światłowodów ale mimo to wygląda to fatalnie i oświetlenie tych ringów jest też takie.

Moje pytanie do Was:

Czy da się coś z tym zrobić, wymienić ringi itp w lampie, rozklejanie, jakaś regeneracja itd. Wymiana lamp nie wchodzi w grę.

Czekam na Wasze wypowiedzi na ten temat.

Pozdrawiam.

Opublikowano
W E90 ringi bardzo ciężko dostać, podam na przykładzie ostatniej BMW E90 co robiliśmy, Wypalony ring i gniazdo żarówki bo ktos sobie zamontował inne żarówki niż powinien i stopił sie światłowód , koszt naprawy + ring wyniosła trochę , Jeśli jesteś zainteresowany prosze pisać w wiadomości prywatnej
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików