Skocz do zawartości

M52tub25+kolektory m50+barany m52tub28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak zacznijmy od początku kupiłem Gruz na zimę z silnikiem który okazał się ciekawym ulepem nadzwyczaj zdrowym wiec na wakacje wrzuciłem go do ładnej budy wiec trochę go rozszyfrowaliśmy. M52tub25+ kolektory od m50+barany od m52tub28+ stożek (chyba simota) ze śmieszną puchą odpalone na osprzęcie z m50b25 komputer boscha wiązka w cały świat, jeden vannos może działa drugi w ogóle nie jest podpięty, przepływka m50b20 ale odpycha się nadzwyczaj dobrze. (ten magiczny podtlenek lpg nie jest podpięty i nigdy nie był nawet nie wiem czy działa) http://zapodaj.net/442e407667b05.jpg.html

Plany:

Porządny dolot

Ogarnąć porządnie wiązkę żeby podpiąć wszystkie sondy odme itp.

Ogarnąć wydech.

Ecumaster+ strojenie?

Miał ktoś styczność z takim setem? Szukałem jedyne co znalazłem to że do m52tub25 zakładają kolektory od m54b30 a nie od m50, ponoć te od m50 tylko do m52b25 teraz pytanie który lepszy? Jeśli chodzi o wydech szukałem i znalazłem tylko jak rzeźbili m52tub28 tam ponoć ingerencja w wydech pogarsza osiągi, póki co mam typową rzeźbę barany od 2.8+ przelot z tłumikiem od 2.8 (który niestety rozerwało) macie jakieś sprawdzone patenty może od wydechy od m54b30?

Pewna osoba powiedziała mi że na tym secie po zestrojeniu na ecu można wykrzesać 230hp oraz odpalić oba vannosy, chciałem dowiedzieć sie więcej ale niestety brak kontaktu. Co można by zrobić by jeszcze coś wykrzesać? Barany od m3 lub jakieś dedykowane. Każde rady mile widziane.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Barany od M3 i dobry wydech dużo dadzą.

Ale zacznij od nowej oryginalnej przepływki od M52TU. Ta od dwulitrówki może działac, ale prawidłowa będzie lepsza, dużo lepsza.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...