Skocz do zawartości

BMWE46 318 problem z gasnącym silnikiem nierówna praca P0011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem posiadaczem BMW e46 318i n42 od pół roku i jak do tego czasu latała znakomicie silnik elegancko pracował czy to zimny czy ciepły problemy natomiast zaczęły się wraz z pierwszymi mrozami BMKA po odpaleniu chodzi jak traktor, falują obroty aż do nagrzania się silnika po czym znów wszystko wraca do normy ostatnio problem nasilił się, ponieważ po odpaleniu i dodaniu gazu silnik gasnie a kiedy próbuje uruchomić go ponownie nie ma prawie zadnej reakcji tak jakby nie było sprężania :(( Być może miał ktos podobny problem ? będę bardzo wdzięczny :) zaznacze ze na początku po podpięciu pod kompa wyświetlało mi awarie czujnikow wałka rozrządu po około tygodnia błędy wskazywały na cos związanego z valvetronic P0011 i już całkiem zgłupiałem... Jestem tu nowy także jeśli piszę nie tu gdzie trzeba to sory

Edytowane przez adrian3461
Opublikowano

Witam

prawdopodobnie winien twych dolegliwości jest czujnik prędkości oborowej wału .Miałem tak ale w innych autach (objawy te same)

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...