Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie proszę o radę, prześledziłem inne wątki dotyczące wibrowania tyłu przy prędkościach od 80 km/h, jednak nie znalazłem odpowiedzi.

U mnie delikatne wibracje - przy bardzo powolnym ruszaniu - pojawiają się przy prędkości 35-45 km/h i trwają moment. Powyżej podanych prędkości i normalnym ruszaniu nic się nie dzieje. Gdzie szukać przyczyny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, ale do tej pory czytałem o tym przy wyższych prędkościach. Poza tym nie za każdym razem to występuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Półosie napędowe.

Potrafisz to jakoś uzasadnić? Napisać dlaczego tak sądzisz? 2 odpowiedzi i 2 różne opinie.

Opublikowano
Jeździłem 330xd z wywalonymi przednimi i Alfą 159 z uszkodzą jedną półosią. Podczas przyspieszania szczególnie na wysokim biegu , ale delikatnym przyspieszaniu powstają wibracje w uszkodzonym przegubie wewnętrznym półosi. Gdy prędkość już jest ustabilizowana wibracje ustają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podczas przyspieszania szczególnie na wysokim biegu

U mnie delikatne wibracje - tak jakby auto jechało po tarce - pojawiają się na 1 biegu przy bardzo powolnym ruszaniu.