Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam BMW E60 535d z 2009r. Kupiłem ostatnio kabel USB Interface K+DCAN. Chciałem wykasować błąd w menu. INPE (napisane że do 2014r) która była na płytce dawała błąd przy diagnostyce i nigdzie nie było pomocy jak to naprawić. Ma ktoś może link do INPY, która może zadziałać?

Wywala mi błąd przy diagnostyce C:\EC-APPS\INPA\sgdat\GS19.ipo(1) : error I300: Error opening object file

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Mam BMW E60 535d z 2009r. Kupiłem ostatnio kabel USB Interface K+DCAN. Chciałem wykasować błąd w menu. INPE (napisane że do 2014r) która była na płytce dawała błąd przy diagnostyce i nigdzie nie było pomocy jak to naprawić. Ma ktoś może link do INPY, która może zadziałać?

Wywala mi błąd przy diagnostyce C:\EC-APPS\INPA\sgdat\GS19.ipo(1) : error I300: Error opening object file

Brakuje skryptu do diagnostyki GS19.IPO w INPA/SGDAT / jest wpisany do menu tylko w pliku INPA/CFGDAT/e60.eng (lub GER dla wersji niemieckiej menu)

chociaż ten co jest ori GS19.ipo z 2001 to pewnie jest za stary dla twoje modułu skrzyni automatycznej

w inpa fxx jest ich kilka odmian i trzeba wpisać do menu (jak masz inpe FXX ale w każdej inpie jest GS19.ipo ) tylko różne wersje sterowników wymagają uaktualnienia tych skryptów dlatego powstało ich tyle :

GS19.ipo

GS19_ea

gs19A_ea

gs19b_ea

gs19d_ea

gs1912

gs1912_ea

aby z inpą działały musza być wpisane do menu w INPA/CFGDAT/ twoj model to E60.eng

skrypty ipo te co podałem muszą być w INPA/SGDAT/

i do poprawnego łączenia i ch odpowiedniki w (mogą mieć inne nazwy lub występować pod jedną nazwą )

w EDIABAS/ECU pliki GS19.prg GS19A.prg GS19.B.prg . itp kal również pliki D_..... G_.... ,można je zaktualizować z SP-daten

• 2 tygodnie później...