Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zdaje sobie sprawe, że temat był wałkowany już pewnie wielokrotnie. Mianowicie jadąc rano do pracy zapaliła mi się czerwona kontrolka z wykrzyknikiem w srodku i na ekranie pojawila sie wiadomosc mniej wiecej takiej tresci: "Bliski czas zuzycia okładzin hamulcowych tylnych". Teraz moje pytanie czy to oznacza faktycznie zuzycie klockow z tyłu czy tylko według zapisanego wzorca czasowego komputer rozpoznaje ze czas udac sie na klocki? Pytam dlatego ze dzień wczesniej wieczorem zmieniano mi opony, wiem ze rzecz niby nie zwiazana ale zawsze jak wystepuja jakies takie wydarzenia po sobie to szukam jakis korelacji dziwnych w stylu cos naruszyli w trakcie zakladania kół i dlatego teraz sie swieci (mowi o tych wszystkich czujnikach ktore tam sa o ile to mozliwe oczywiscie). Autko jest z 2012 roku i ma 44 000 km przebiegu.

Opublikowano

Super dzieki rozumiem.

Mam jeszcze pytanie na jakie rzeczy musze zwrocic uwage przy kupnie klockow itp. a potem juz jak mechanik dokona wymiany aby nie powtorzyla sie sytuacja innych forumowiczow ktorzy dokonali zmiany a lampka dalej sie palila?