Skocz do zawartości

Lampy xenon poliftowe 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam może głupie pytanie, ale wcześniej tego nie zauważyłam.

Czy lampy poliftowe xenon mają światła drogowe (długie) z tej samej żarówki xenonowej co światła mijania?

Pytam, ponieważ dopiero teraz zauważyłem, że moje lampy (w miejscu gdzie powinna być żarówka (te miejsca od wewnątrz reflektora) są puste...

Opublikowano
  • Autor

niestety na ten moment nie sprawdze bo lampy są wymontowane z mojego auta. miałam stłuczkę więc muszę kupić drugi komplet :(

ale swiatła długie miałam, wieć prawdopodobnie były z tej samej żaróki xenonowej, co światła mijania

Opublikowano
to pewnie ktoś zamontował bi Xeon a zaślepki zamiast żarówki na długie nie miałeś ? . Bo tak to by lampa parowała to coś musiało być. A lampy popękane co im jest może przełóż bi xeon do 2 kompletu lamp. Na forum jest ktoś to się tym zajmuje chyba reflektory samochodowe czy jakoś taki ma login
Opublikowano
  • Autor

żadnych zaślepek nie było. jedna jest połamana, druga, nie, ale jest w kiepskim stanie (zmatowiałe szkło, brud w środku, raczej połamane regulatory- czy jak to się nazywa...). tak napradę światłą mijania nigdy dobrze mi nie świeciły

wiem, że można by było bawić się i to wszystko regenerować/naprawiać, ale ja nie chcę się w to bawić i chcę kupić komplet w bardzo dobrym stanie.

czy jeśli te moje lampy były przerabiane na bixenon, to jeśli kupie oryginalne xenony (nie przerabiane) to czy instalacja będzie pasować z tych moich bixenonów? czy ktoś jak je montował to musiał przerabiać instalację w samochodzie?

Opublikowano
BI xeon to tylko dołożenie ruchomej przesłony w wewnątrz samej lampy. Wzięcie plusa i masy z długich do silniczka przesłony. Ogólnie to Ciężko będzie Ci kupić lampy bez połamanych regulatorów. Sam kupowałem kilka lamp i zawsze jakiś regulator był połamany, a sprzedawca zapewniał, że są w super stanie po prostu te plastyki były badziewne i zawsze z czasem pękały. Albo daj foto wtyczek w aucie to Ci powiem co jest do czego ;) a jak nie ja to pewnie ktoś z forum. W prawdzie mam przed lift ale wtyczki powinny być te same :)
Opublikowano
  • Autor

wtyczki są cztery

http://i67.tinypic.com/258qq0z.jpg

Opublikowano

wszystko jest ok ;) zacznijmy od prawej strony ta wtyczka z pomarańczową uszczelką jest od drogowych(długie) szara wtyczka Xeon(mijania) a kolejne to postój i sterowanie lampami(góra dół). Jeszcze powinien być kierunek gdzieś osobno ;)

12305955_936401856451639_1521569601_n.jpg

Tutaj masz jak to wygląda u mnie myślę że w polifcie jest tak samo albo bardzo podobnie :)

Opublikowano

Zapraszam do nas , kompleksowo naprawimy ci twoje oswietlenie, co do twojego tematu , miałes pewnie zamontowane bi-xenon kupując ori bedzie to xenon ,

jesli chodzi o E39 ori regulatory, one sa tak kruche ze źle zapakowane reflektory, podczas transportu/rzucania paczką/świgania

łamią się jak zapałki. wiele razy się to zdarza, tel i wycena zapraszam na pw

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
  • Autor
wszystko jest ok ;) zacznijmy od prawej strony ta wtyczka z pomarańczową uszczelką jest od drogowych(długie) szara wtyczka Xeon(mijania) a kolejne to postój i sterowanie lampami(góra dół). Jeszcze powinien być kierunek gdzieś osobno ;)

12305955_936401856451639_1521569601_n.jpg

Tutaj masz jak to wygląda u mnie myślę że w polifcie jest tak samo albo bardzo podobnie :)

ok. dziękuję.