Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

ZAKŁADAM NOWY TEMAT BO NIE ZNALAZLEM PODOBNEGO .

POSIADAM BMW 320 D 163 KM Z 2007 ROKU

NIESTETY MAM NASTEPUJĄCE OBJAWY :

GDY AUTO JEST ZIMNE CO JAKIS CZAS SZARPIE SILNIKIEM NA WOLNYCH OBROTACH , PODCZAS JAZDY ROWNIEZ NAJCZESCIEN TAK PRZY 1500 OBROTÓW CO JAKIS CZAS SZARPNIE . GDY SILNIK SIE ZAGRZEJE WYDAJE MI SIE ZE DUZO MNIEJ SZARPIE , DUZO RZADZIEJ .

WIEC TAK , ZAŁOZYŁEM NOWY EGR ZACIĄGA WSZYSTKO W PORZĄDKU , WYMIENIŁEM WSZYSTKIE WĘŻYKI , ZAŚLEPIŁEM KLAPKI W KOLEKTORZE , WYCIĄGNĄLEM WTRYSKI I DAŁEM DO SPRAWDZENIA ,RÓWNIEŻ WSZYSTKO WPORZĄDKU .

PODCZAS WPIĘCIA W KOMPA ZERO BŁĘDÓW

PROŚZE O PORADE CO MOŻE BYC TEMU WINNE

POZDRAWIAM

Opublikowano

Jeżeli szarpanie nie równe to może coś z paliwem, ciśnienie na pompie, nieszczelność - nie śmierdzi ropą? - lewe powietrze jakieś łapie sprawdź czy nie ma w wężach piany, może filtr niedrożny - zabity, słabe paliwo.

Od kiedy to się dzieje, naprawiałeś coś czy tak nagle ?

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
filtr paliwa wymieniałeś ? jest pod samochodem mniej więcej za fotelem kierowcy. Może łyka powietrze i dlatego przerywa.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
Ja bym się zainteresował nastawnikiem turbiny, podobne objawy ma kolega w e91 320d i w 2 warsztatach potwierdzili .
Opublikowano
Miałem podobną sytuację.... Na kompie pokazywało błąd sondy lamba..... I świecił się check na desce.... Problem rozwiązał przepływomierz..... Możesz sam odpisać wtyczkę pod maską, przejdź się i porównaj.....