Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,nie czesto tu zagladam ze wzgledu na brak czasu.Jednak od jakiegos czasu moje e38 728 boryka sie z problemem,ktorego nie potrafie rozwiazac.Mianowicie jadac powyzej 60 km/h w zwyz z pod auta wydoywa sie niemily halas jakby buczenie,wycie,czasmi czuc rezonans ..Lozyska kol sprawne.Wymienilem olej w skrzyni,na kompie pokazalo ze niby konwerter jest cos nie tak.PO wymianie oleju skrzynia pracuje duzo lepiej.Przesledzilem pare filmikow na you tube i nie wydaje mi sie zeby taki halas wydobywal sie z konwertera,aczkolwiek moge sie mylic.Tylny most byl troszke glosny,wiec olej wymienilem.Mam tylko takie pytanie czy Ktos kiedys spotkal sie z takim przypadkiem,chetnie wyslucham opini.Dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tutaj jest parę problemów u Ciebie, dyfry w BMW są bardzo wytrzymałe, jeżeli Ci hałasował i był dużo głośniejszy, to sama zmiana oleju może coś tam poprawi,

ale go nie naprawi, jeżeli zmieniłeś olej w skrzyni i zauważalnie lepiej przepina, to też widać że dawno nikt tam nie zaglądał, poza tym są błędy w sterowniku skrzyni

który widzi jakieś nieprawidłowości konwertera, może podpora wału napędowego ma wyślizgane łożysko, konwerter też może generować wibracje, prze forum będzie ciężko,

trzeba wsiąść do samochodu i go posłuchać

jaki ma przebieg Twój samochód?