Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołożyłem sobie moduł/adapter bluetooth do fabrycznego kaseciaka z wyjściem aux. Kto zdolny to da radę całość zrobić tak że nigdzie nie będą się żadne kable walały tylko wszystko zamknie w opakowaniu starego radia. Ja tak nie umiem więc zrobiłem tak jak poniżej.

Co nam potrzebne

1. Radio z wyjściem aux

2. Źródło zasilania,

3. Adapter/moduł bluetooth ( jak mamy z akumulatorkiem to mamy łatwiej bo można sobie podładować :D )

4. urządzenie do przesyłu dźwięku po bt.

Mój moduł to chyba jakiś dl-link. Kupiony za sto milionów z zalledrogo. Tak jak widać na załączonym obrazku moduł wpinamy pod gniazdo aux.

http://i1352.photobucket.com/albums/q650/NANOCSmilosz/P_20150728_173501_zpszcexzjqx.jpg

Sam bt

http://i1352.photobucket.com/albums/q650/NANOCSmilosz/20150728_163830_zps3mukjjel.jpg

Jak widać ma on guzik a na nim są diody różnych kolorów. Guzikiem można spauzować piosenkę , odebrać rozmowę (chyba, nie miałem jak testować , ale zdam relację jak mi się to używa). Są też rózne powiadomienia np użycie- błyska się co parę sekund dioda , wyłączasz - zapala się niebieska i czerwona. Jak przychodzi rozmowa to muzyka przestaje grać i słychać dźwięk, smsy jak przychodzą to przestaje grać i słychać dźwięk smsa (z połączeniami zakładam jak dla sms).

Działa to mniej więcej tak

Raz sparowane urządzenie z telefonem/tabletem czy sokowirówką po wykryciu dostępności samo się łaczy i wystarczy że wciskam play i muza gra ;)

Dla mnie super opcja , muzyka , rozmowy no i fabryczny wygląd , czego mi bardzo wcześniej brakowało ;) Jakbym był zdolny i kumaty w tych sprawach to kupiłbym przycisk ASC i przerobił go pod ten moduł bluetooth. Oczywiście nazwę bym wtedy sobie zmienił na AUX ;)