Skocz do zawartości

e36 1.8 m40 nie chce odpalac na pb, nierówna praca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam 1.8 m40 ktore nie chce mi odpalac na pb, kreci kreci coś tam pyrchnie i koniec

jak ją kupiłem to odpalana była na gazie (zwykly mikser) i odpalała ok bo było cieplo i tak zostalo, czasami na rozgrzanym silniku sie pojezdzilo na benzynie, na ktorej falowaly troche obroty, teraz gdy jest zimniej na gazie ciezko odpala tylko percha i nie wkreci sie lekko na obroty i gasnie ;/ a na pb wcale. co to może być?

w tym tyg podepne ją pod komputer i ewentualnie wymienie kable i swiece ;/ pomocy, z gory dzieki :)

Opublikowano
Spróbuj odpalić ją na gazie i zobacz czy kiedy się nagrzeje będzie chodził na benzynie. Jeśli nie to w pierwszej kolejności należałoby sprawdzić pompę paliwa w zbiorniku. Pozdrawiam
Opublikowano

dzieki za odpowiedz,

u mnie pompka jest na krotko i po odpaleniu na gazie jak przelaczam na benzyne to normalnie chodzi ale faluje i troszeczke przydlawia jak wkrecam na obroty ale malutko ;/ wiec pompka chyba ok