Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prośba o radę gdyż w swojej E61 2007 w światłach mijania mam zwykłe H7, obecnie wsadziłem do nich żarówki OSRAM H7 COOL BLUE HYPER 5000K XENON, ale niestety jazda nocą + deszcz porażka.

Szukałem żarówek dających białą barwę.

Myślałem o jakimś zestawie HID ale jednak odpuszczam temat,co możecie polecić w przypadku żarówek H7? Oraz czy może stosował ktoś żarówki proponowane przez BMW - Żarówki halogenowe BMW Power H7 [ zastanawiam się czy są warte swojej ceny oraz jak one świecą ]

Opublikowano
Nie wiem czy wiesz, ale Twoje żarówki nie mają homologacji. Żadna żarówka która ma świecić na niebiesko nie będzie dobrze oświetlać drogi. Ja w poprzednim aucie zastosowałem osramnight breaker unlimited. Nie są bardzo drogie, dają więcej swiatla i nie przepadają się po tygodniu.
Opublikowano

No właśnie kupiłem trochę na wyrost bardziej zaoferowany wyglądem niż bezpieczeństwem i właściwościami świetlnymi :)

Stad szukam alternatywy - nie żółta barwa a raczej biała ale raczej dobre właściwości oświetlania .

Zastanawiam się właśnie nad żarówkami BMW Power H7 - tylko jaka jakość do ceny i ewentualnie szukam alternatyw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dla tych którzy nie posiadają lamp xenonowych polecam w światła mijania żarówki philips white vision h7, barwa światła biała a i właściwości świetlne na bardzo dobrym poziomie.