Skocz do zawartości

Temperatura plynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jaka powinna być temperatura plynu chłodniczego w m62 3,5 różne rzeczy czytałem i chciałbym znać konkrety temperatura u mnie wacha się od 103-105 czy tak powinno być czy jest za duża?
Opublikowano
Tak przy oryginalnym termostat ie jest. Jak będziesz ja cisnal powinna zejść ze 100st
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Wyczytałem ze m62 trzyma taka temperature, ori termostat otwiera się dopiero przy 105 stopniach
Opublikowano
Tam termostat nie działa jak typowo mechaniczny i otwiera się bądź zamyka nie tylko w zależności od temp ale obciążenia
Opublikowano
u mnie w m62 4.4, wykazało błąd termostatu , temperatura utrzymywała 100-110 stopni częściej 110, wymieniłem termostat na oryginalny bez przeróbek taki jak zaleca producent. Po odpowietrzeniu zagrzałem silnik trochę pojeździłem, temperatura stoi jak byk 110 stopni, co dziwne wąż z góry chłodnicy ten co idzie do termostatu gorący, a ten za termostatem co idzie do dołu chłodnicy zimny, chłodnica była wymieniana jakieś 2 lata temu. Co to może być?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Czytałem sporo na ten temat w silniku m62 taka temperatura jest oryginalnie niektórzy zakładają termostat od 740 d żeby mieć niższa co jest zdrowsze dla silnika podobno
Opublikowano
  • Autor
U mnie dolny tez jest zimny nie wiem czy tak powinno być
Opublikowano
Który dokładnie ? Ten którym wchodzi do chłodnicy czy wychodzi ochlodzona ciecz?