Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[E38] 740 m62. Problem wygląda następująco: Odpaliłem silnik i zgasł i tak kilka razy. Jak już zajażył nie mogłem przestawić wajchy zmiany biegów na żadną pozycję, zgasiłem i na włączonym zapłonie i wyłączonym silniku też nie dało się przestawić drążka. Po którymś uruchomieniu silnika udało się w końcu przestawić na "D" i odjazd. Potem problem się nie pojawił, ale boję się że to może powrócić, Jeszcze jedna sprawa, stało się to po odebraniu auta z warsztatu po regeneracji baku, po zatankowaniu auta (raczej to nie ma nic wspólnego z problemem), jednak zauważyłem, czego wcześniej nie było, że skrzynia nie przełącza mi się w trybie automat z 4 na 5 bieg. Manualnie zmienia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zbiornik jest z tyłu, i żeby go zdjąć-naprawić, skrzyni się nie dotyka, opuszcza się wydechy, rozpina wał i zdejmuje osłony

podpinałeś auto pod kompa, zapisało się coś?

żartobliwie mogę dodać, że znam przypadek, podmiany silnika w warsztacie przy okazji naprawy, znasz ten warsztat?

Opublikowano
Te Chopie tyś mnie teraz znerwowoł. Kurde auto stało 4 dni na warsztacie. Nawet pod maskę nie zaglądałem, bo czasu nie miałem. Diesla mi nie podrobili bo tankowałem benz i zajechałem do domu. Ale fak serio wykluczyłbym, ingerencję w podmianę części itp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie no...nie sądzę żeby Cię dotknął taki los :)

koleś jak nam opowiadał swój przypadek, nie mogliśmy uwierzyć, ale taki był fakt

podjedź gdzieś i zapnij kompa, zobacz czy są błędy skrzyni

Opublikowano
Widzę, że Jaclub jest ze Śląska - a tu nie ma praktycznie nikogo, kto by się na BMW z V8 znał. No chyba że początkujący praktykanci szkół zawodowych w ASO lub ledwo umiejące zmienić olej serwisy "specjalizujące" się w BMW. Tak więc istnieje spore ryzyko, że jak dał komuś tu samochód, to mu go spieprzyli.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak sobie Śląsk nie poradzi, zapraszam do Wawy, mamy takie auto w Wawie, służy nam od 8 lat, zamiata sprawy holowania z zagranicy, codziennej pracy i nie grymasi

dobry rocznik, dobra fura :)