Skocz do zawartości

Wspomaganie kierownicy siłą mięśni ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trochę przekopałem forum ale jeszcze raz chcę zapytać - czy warto wrzucać wspomaganie kierownicy z e65 do e38, różnicę każdy zna.
Opublikowano
  • Autor
??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie warto, jak Ci chodzi za ciężko, wrzuć sobie servotronic z E38
Opublikowano
  • Autor
nie warto, jak Ci chodzi za ciężko, wrzuć sobie servotronic z E38

Z tego co widzę to mam na wyposażeniu servotronic, ale coś nie bardzo chodzi. Od czego zacząć ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jeżeli jest na wyposażeniu servotronic, to logując się przez NCS można to też konfigurować, ale problem polega na tym że za ciężko czy chcesz jakieś aktywne bajery które są w E60?
Opublikowano
  • Autor
jeżeli jest na wyposażeniu servotronic, to logując się przez NCS można to też konfigurować, ale problem polega na tym że za ciężko czy chcesz jakieś aktywne bajery które są w E60?

Za ciężko ... po odpaleniu samochodu może działa servotronic z 15 sekund, pózniej już nie działa, wspomaganie chodzi koszmarnie ciężko, teraz będą wymieniał olej we wspomaganiu bo mam czerwony atf a mam mieć zielony chf, ale nie sądzę żeby coś się polepszyło.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jak masz atf, to może faktycznie wymień na właściwy, servotronic w sterowniku ma opcje regulacyjne, na postoju i w trakcie jazdy, można tam klikać, pytanie czego Ty szukasz?
Opublikowano
  • Autor
jak masz atf, to może faktycznie wymień na właściwy, servotronic w sterowniku ma opcje regulacyjne, na postoju i w trakcie jazdy, można tam klikać, pytanie czego Ty szukasz?

Napisałem że servotronic jakby działał chwile po odpaleniu zimnego silnika po czym zanika i wspomaganie chodzi tragicznie, nie wiem czy z tym coś wspólnego mają te modyfikacje o których piszesz - w każdym bądz razie muszę to jak najszybciej zrobić i wtedy mogę kombinować po stronie elektronicznej.

Opublikowano
  • Autor

Napisałem że servotronic jakby działał chwile po odpaleniu zimnego silnika po czym zanika i wspomaganie chodzi tragicznie, nie wiem czy z tym coś wspólnego mają te modyfikacje o których piszesz - w każdym bądz razie muszę to jak najszybciej zrobić i wtedy mogę kombinować po stronie elektronicznej, póki co wspomaganie chodzi strasznie ciężko - komfortu zero.