Skocz do zawartości

E46 skorodowane tylne przewody hamuclowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, byłem na przeglądzie i stwierdzono, że mam bardzo skorodowane tylne przewody hamulcowe i rzeczywiście po sprawdzeniu są już do wymiany, czy ktoś z Was robił coś takiego w warsztacie i ile zapłacił? A jak ktoś z pod Warszawy to może mi polecić warsztat w warszawie i okolicy, wiem, że to jest dosyć skomplikowane bo trzeba demontować bak itd, wiec nie chce oddawać do byle kogo żeby zrobił na odwal się.

Opublikowano
Cały zestaw oryginalny BMW OE z przewodami elastycznymi oraz akcesoriami na tył kosztował około 600 zł. Wymiana także 600 zł z wymiana płynu hamulcowego ATE. Można to zrobić taniej są firmy dorabiające przewody hamulcowe, ja chciałem mic jak w oryginale z fabryki.
Opublikowano

Za oryginalne przewody zaplacilem cos ok. 220-250pln. W pierwszym warsztacie do jakiego sie udalem powiedzieli zebym je zwrocil bo oni tylko w miedzi robia :-) a te oryginalne to trzeba giac itd. Olalem partaczy i zrobilem to przy okazji wymiany zawiechy wiec nie powiem ile akurat wymiana kosztowala bo znajomy policzyl mi za calosc.

p.s. Plyn hamulcowy kosztuje 20-30pln wiec nie daj sie naciagnac na wymiane za 150pln tak jak mi proponowano :-).

Opublikowano
Problem w tym, że oryginalne stalowe bardzo ciężko się formuje, a te miedziane gną się jak plastelina. Moi mechanicy też płakali jak gięli tę stal...ale zrobili.