Skocz do zawartości

E46 320i - stuki w silniku/pod silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki problem od pewnego czasu. Kiedy auto chwile popracuje pojawia się stukot albo w okolicy końca silnika albo gdzieś na dole silnika. Ogólnie jak się otworzy drzwi to slychać. Kiedy doda się gazu i obroty wzrastają to stukot jest szybszy ale nie głośniejszy - przy minimalnych obrotach powoli stuka. Problem pojawia się co jakiś czas ale po pewnej chwili jazdy wszystko cichnie.. Także raz słychać, raz nie... Spotkał się ktoś kiedyś z takim cyrkiem? Może ktoś wie mniej więcej jak to rozwiązać. Mój mechanik chwilowo zdezerterował i nie mam z nim kontaktu.

Model to e46 320i wersja 170km :)

Opublikowano
Ciężko stwierdzić właściwie.. Tak jakby jakiś osprzęt albo właśnie koło rury wydechowej coś pykało. W internecie pełno takich filmików ale żaden nie odzwierciedla tego w 100%. Czas poleżeć pod autem chyba :)
Opublikowano

Przyczyna została znaleziona. Co prawda przez moje niedopatrzenie ale na szczęście w pore.. Biła osłona przy rurze a przez to, że.. miałem za mało oleju i się regulator zaworów odezwał :mrgreen: :duh:

Cóż, najważniejsza jest profilaktyka a nie leczenie :D