Skocz do zawartości

530 d zaczeło sie od braku nadmuchu.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was . Otoz pacjent to Bmw E39 530 d 2002r. Problem zaczał sie dosc niewinnie . Po wyjezdze z garazu od samego poczatku brak bylo dmuchawy panel klimatronika chodzil , jednakze nic nie wiało , po przeczytaniu masy informacji w necie pomyslalem ze to pewnie sławetny Jeż poszedł na urlop. Za nim zaczałem na dobre sie do niego dobierac przegladałem bezpieczniki , wyciagajac pojedynczo w schowku patrzyłem czy maja przejscie , problem pojawil sie po chwili poniewaz nie wiem dlaczego panel zdechł na dobre , co wiecej , nie moge odpalic samochodu poniewaz skrzynia mysli ze jest na trybie sport a w rzeczywistosci drazek jest na p . Panel klimy zdechl na dobre nie swieci sie nic , przejrzałęm bezpieczniki czy czasem czegos nie popsułem ale nie wszystko jest jak bylo , co wiecej słysze tez buczenie dobiegajace od panelu klimy ? jakies rady ? do kogo podjechac? albo kto by mogl do mnie? jakis zaufany warsztat? Dodam ze jestem z Poznania
Opublikowano
A nie wyłączyłeś go przez przypadek? Wiem że to głupie ale tak może być.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
raczej nie wiesz , wszystko wpiete tak jak bylo zero luznych kabli :) najbardziej wkurza to ze samochod uziemiony:) bo nawet bedzie ciezko podjechac do jakiegos speca od BMW :/ szlak moze trafic
Opublikowano
no to laweta albo auto na hol i do mechanika bo będziesz tak naprawiał do wiosny.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
A więc dla kogos jakby mial podobny oproblem opisuje co bylo grane . :) po pierwsze jako idiota zle włozylem 2 bezpieczniki przez to auto nie odpalało i zwariowalo :) a nadmuch to oczywiscie sławetny jez do wymiany Pozdrawiam temat do zamkniecia :D