Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niestety nie znalazłem nic na forum o moim porblemie. Gdy podepne swiatła przyczepy sa przy niej ale wszystko swieci na raz. JEst to ori hak i wtyczka tylko ze z przejsciówka na polską. Potrzebuje haka i długo nie moge sobie z tym poradzic byłem w serwisie i stwierdzili ze sa do wymiany jakies trzy moduły a ich cena to jakis kosmos powyzej 5tys.nie chce mi sie wiezyc ze wszystkie trzy padły skoro reszta działa hak sie wysuwa i tak dalej. Dzieki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć

Dla pewności podłącz inną przejściówkę i sprawdź z inną przyczepą czy błąd dalej się pojawia.

Co do modułów, to wiem że są co najmniej dwa. Jeden do wiązki elektrycznej (sterowanie światłami w przyczepie) a drugi do zwalniania haka - ten pewnie ci działa. Ten do zwalniania haka nie jest niezbędny, bo zwalnianie można zrobić bez modułu - robiłem niedawno u siebie.

Jeśli rzeczywiście masz problem z modułem, to wydasz max 450zł na zakup prawie takiej samej wiązki jak oryginalna z modułem.

Ja mam od nich - wiązka firmy Busch-Jaeger - bardzo dobra jakość, wszystko dobrze pasuje:

http://allegro.pl/wiazka-dedykowana-13p-do-hak-bmw-seria-3-e91-od-05-i5724569517.html

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
FAjna sprawa z ta wiazka. A dlaczego zmieniałes wiazke i jak to zrobiłes ?? gdzie sie z nia wpiełes i tak dalej?? i CZy nie wyskakuje ci bład za kazdym razem gdy odpalasz bunie bo to juz doprowadza mnie do białej i nie moge sobie z tym poradzic i nigdzie zadnej odpowiedzi(podpowiedzi) JEstes Pierwszy. Dzieki wielkie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma sprawy.

Ja po prostu montowałem sobie używany oryginalny elektryczny hak, i kupiłem taką wiązkę. Na razie wszystko działa bez zarzutów.

Całość montowałem ze dwa dni, tzn hak, robiłem instalacje do zwalniania haka, montowałem wiązkę z modułem. Robiłem to pierwszy raz więc zeszły dwa dni po parę godzin, ciężko poszło ściągnięcie zderzaka, reszta to przyjemność.

Z samą wiązką nie ma wiele roboty, są instrukcje w PDF, jedynie w pre Lci trzeba podciągnąć dwa przewody do skrzynki bezpieczników z przodu za schowkiem - ale ty możesz wykorzystać przewody doprowadzone w oryginalnej wiązce.

Może masz możliwość podmienić z kimś oryginalny moduł? Jeśli to nie pomoże, to musisz szukać problemu w wiązce - może jakieś zwarcie?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
własnie nie bardzo mam z kim podmienic znam sie z dwoma włascicielami jestesmy w stałym kontakcie ale jeden ma hak ale sciagany(e90) a drugi wogule tak ze ciezki temat