Skocz do zawartości

E39 2.5 TDS-problem na ciepłym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem z tds-em bo ostatnio zauwazyłem ze ciezko pali na cieplym ,więc zaczolem grzebac swiece i cisnienie paliwa wszystko ok , czasami zdarzalo się że wogóle mnie chce palić na ciepłym i wygląda to tak jak by nie miał siły krecić .

podłaczyłem aku do prostownika a tu bzik nie chce go wogóle ładowac (ładowałem go dwa dni )

podłaczylem do bmw pali na zimnym elegancko wiec rozgrzałem go tak ze 20 min igazujac by szybciej sie zagrzał ,zgasiłem odpalam trach chodzi wiec znowu pochodził troche zgasielem trach chodzi .

Tu moje pytanie czy przez kiepski aku tds może miec problemy z ciepłym rozruchem (aku boscha 74ah)

Opublikowano (edytowane)

Zamiast pytać wymień po prostu akumulator-nadchodzi zima i jeżeli to jego koniec to długo nie ujedziesz.

Warto też sprawdzić ładowanie woltomierzem na klemach. A tak w ogóle masz za mały akumulator-powinien być ok.90-92 Ah.

Jeżeli przy sprawnym aku nadal będzie palił źle na ciepło a dobrze na zimno to prawdopodobnie pompa się kończy.

Edytowane przez Dimo
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Aku masz troche mały.W tds problemy z zapaleniem na ciepłym często kończą się na pompie wiec lepiej na próbe daj wiekszy aku(95ah chyba ma byc) i wtedy zobacz.Możesz jeszcze sprawdzić na ciepłym do ilu spada napięcię,możliwe że rozrusznik po rozgrzaniu robi problemy i ze spadku napięcia auto nie odpali.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czesc z paleniem problem ogarniety teraz co innego ja boli przy wysokich obrotach zaczyna klopcic na czarno i slychac taki dzwiek jak by sie kija w wiatrak wlozylo co to moze oznaczac ???