Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prośba o opinię na temat auta z ogłoszenia http://allegro.pl/bmw-e46-klima-benzyna-prosto-z-niemiec-i5719612021.html

Kupiłem raport z auto DNA, jest informacja, że pojazd był uszkodzony i w sierpniu 2013 był oferowany na aukcjach poleasingowych (link do raportu: https://www.dropbox.com/s/0sgsug9t74ni41j/raport_autoDNA_RHP_WBAEY71040KS58366.pdf?dl=0 ), brak jest informacji o szczegółach. Z uwagi na datę wystawienia oferty po naprawie blacharsko lakierniczej, tj. 2013-08-19, zastanawiam się czy nie jest czasem po tej powodzi, która była w czerwcu i lipcu 2013 w Niemczech. Dodam, że na zdjęciach w raporcie auto ma pootwierane wszystkie szyby i brakuje mu listwy. To oczywiście jeszcze o niczym nie świadczy, ale skojarzyło mi się z j.w.

Przebieg auta jest zgodny, bo sprawdzałem też w BMW, ma co prawda jeden wpis z tego roku przy 106 tys. z Niemiec, ale poprzednie z raportu wskazują, że jest prawdziwy.

Jaka jest Wasza opinia na temat tego auta?

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano (edytowane)
Witam. Po otwartych szybach stwierdziłeś że po powodzi ? Kurde jak mnie rozwalają takie pseudo wywody :-) Zapraszam na oględziny .Pozdrawiam

NIe stwierdziłem, a poddałem pod wątpliwość. Nigdzie w moim "pseudo wywodzie" nie ma stwierdzenia, że jest tak czy inaczej. Data szkody z Niemiec pokrywa się z czasem, kiedy tysiące aut w Niemczech zostało zalane w rekordowej powodzi. Poza tym w ofercie jest napisane, że jest bezwypadkowy, a z raportu autoDNA wynika, że auto jest po naprawie blacharsko lakierniczej. Oczywiście nie musiał być to wypadek, ale nie jest o tym wspomniane. Zdjęcia spod domu, a auto w komisie, sprzedający poszukuje swojego auta po VIN'ie w google... To wszystko nadal niewątpliwie o niczym nie świadczy, ale wskazuje na umiarkowany poziom rzetelności opisu w ofercie. Poza tym ten dział służy właśnie temu, aby dyskutować na temat konkretnych ofert i zebrać informacje / opinie od innych użytkowników.

Edytowane przez moturem
Opublikowano
był tam tylko jeden raz w tym roku na wykonaniu zbieżności.

Bzdura

Bzdura, dlaczego? Ja informację taką otrzymałem na podstawie historii z bazy BMW. Więcej wpisów nie było. Jeżeli kolega wie coś więcej, to może się podzieli?

Przepraszam, zrozumiałem, kolega ma dostęp do pewnie lepszej bazy i niezasadne ekonomicznie jest dzielenie się tą informacją, co jest całkowicie zrozumiałe. Nie zwróciłem uwagi na podpis. Natomiast jak weryfikowałem dostałem informację, że jest jeden wpis przy 106 tys. z tego roku, że wykonywana była zbieżność i coś związanego z poduszkami. Usunąłem ten fragment z postu powyżej, ponieważ nie mam gwarancji co do źródła tej informacji.