Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem się zapytać odnośnie montażu zderzaka tylnego w m pakiecie do e 60 lift sedan z hakiem elektrycznym. Szukałem trochę w necie i nie znalazłem dokładnie opisu jak poprawnie zamontować ten zderzak? Bo wiadomo że nie było takiego zestawu w orginale. I nie chodzi tu o zmianę dyfuzora ,bo to było tylko do manualnego haka. Ponoć trzeba demontować owy hak, i się nasuwa pytanie ,czy nie będzie żadnych błędów na desce jak go wykręcę i odepnę( jak jest taka możliwość), ewentualnie jak to zrobić żeby to miało ,,ręce i nogi''. I drugie , czy może da się zamontować zderzak nie demontując go a mianowicie przerabiając dolne mocowanie zderzaka ....

Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.

Opublikowano

Powiem Ci jak zrobić żeby miało rece i nogi.

Wymontuj elektryka z modulami przyciskiem i wiazka i sprzedaj. Kup oryginalny odpinany manual i wiazke (ja szukałem oryginalnej ale wkoncu zamontowalem uniwersalna z modulem firmy jager zaplacilem 100 e wraz z wysylka ale nawet automatycznie wylacza tylny pdc i nie ma zadnych bledow zarowkowych etc.) I tyle. A musisz wykodowac elektryka bo bedzie trzepac bledami jak odepniesz moduly.

Opublikowano

Dzięki za info.

Trochę lipa żebym wiedział że tyle zachodu to bym go nie wymieniał. A tu zderzak już u lakiernika.....

Dostałem podpowiedź od innego forumowicza cyt ;

,,jest tylko jeden wariant, demontaż haka z belka, zakup zwykłej belki i montaż m pakietu.

Brak błędów po dopięciu.''

Nie zależy mi na tym żeby mieć tego haka tylko żeby elektryka nie świrowała, więc jakbym tylko zdemontował belkę z hakiem też by te błędy pojawiały się ....

Opublikowano
Ja mialem odpiety elektryczny hak i bylo ok ale jak przez przypadek wcisnal mi sie guzik od skladania to juz wyskakiwal blad za kazdym razem. Wykodowalem moduly i juz jest ok. Zdemontuj caly hak wraz z wiazka i modulami to mozesz sprzedac i bedzie na lakiernika.
Opublikowano
Ja mialem odpiety elektryczny hak i jak przez przypadek wcisnal się guzik od skladania to sypalo bledami. Wywal caly komplet sprzedaj bedzie na lakiernika i jeszcze zostanie :)
Opublikowano

Zdecydowanie dobrze mówisz . Czyli temat rozwikłany błędy powstają po naciśnięciu guzika a nie po odpięciu haka - w sumie prawidłowo skoro go nie ma :P

Chcąc zrobić tip/top to trzeba wszystko wyciągnąć,wymazać z pamięci kompa no i najlepiej w serwisie żeby później nie było problemów. Zapewnie wyniesie to więcej niż cały mój zderzak. A robiąc na sztukę, wystarczy zabezpieczyć przycisk w bagażniku a mianowicie rozłączyć go i zaizolować i odpiąć ten hak montując pięTkny zderzak m paka. :P

Kto by pomyślał że z fajnego bajeru wychodzą takie schody.....

Opublikowano
wymazać z pamięci kompa no i najlepiej w serwisie żeby później nie było problemów.

Każdy ogarniety bmw magik Zrobi to z zamkniętymi oczyma :8) a w aso roznie to bywa z ich wiedza z instrukcji. ....

Opublikowano

Podlasie -Dzieki za pomoc!

Miedzy czasie ustaliłem dzięki pomocy ,,LUKA WAWA''- cyt;

,,0 błędów, kontrolek itp, poprostu wypinasz.''

No i belkę trzeba dokupić.

,,Zwykła belka będzie pasować, śruby ze starej''

Wiec trzeba działać.......