Skocz do zawartości

BMW X1 (e84) 20d przekładnia kierownicza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zauwazylem w swoim X1 jedna rzecz: na postoju, przy włączonym zapłonie , skręcając kierownica przez pierwsze kilka stopni obrotu czuje na kierownicy delikatne drgania, wibracje, nie wiem jak to nazwać . Zastanawiałem sie czy są to te słynne stuki w układzie kierowniczym, tylko ja żadnych stuków nie słyszę , tylko czuje trzymając kierownice jakieś drgania. Jak to było u Was? Chodzi mi jak te stuki są słyszalne, odczuwane? Samochód ma 7 miesięcy i 9 tys km przebiegu. Pozdrawiam
Opublikowano
Byłem przed chwilka raz jeszcze to sprawdzić i wyglada mi to na wibracje od silnika jednak. Na postoju, z włączonym zaplonem, powoli ( chyba nawet bardzo powoli) kręcąc kierownica w jedna czy druga stronę, czuje wibracje na rękach . Raczej nie za duże , ale wyraźnie odczuwalne. Gdy ruchy kierownica są szybsze, czy jak samochód porusza się już, wibracji tych nie czuć. Sutków żadnych nie ma. Gdyby ktoś z kolegów sprawdził u siebie czy tez ma coś podobnego, będę wdzięczny.
  • 2 tygodnie później...