Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-330ci-coupe-lift-jedyna-taka-piekny-egzemplarz-zarejestr-ID6yaD9t.html

WBABD51000PK27976

PK27976

Treść ogłoszenia:

Opis pojazdu

Dzień dobry!

Przedmiotem ogłoszenia jest moja piękna e46 330ci z świetną automatyczną skrzynią biegów, DATA PIERWSZEJ REJESTRACJI 27.11.2003 R.!

Auto kupiłem od pierwszego właściciela w niemczech- Pan z rocznika 1934!- żadna ściema, wszystko udokumentowane (brief) chociaż myślę, że wystarczy spojrzeć w jakim stanie jest samochód żeby wszystko było jasne.

Auto wygląda dokładnie tak jak w momencie kiedy wyjechało z salonu, żadnego tuningu itd.

Auto wyposażone jest następująco:

- reflektory przednie ksenonowe,

- kierunkowskazy i lampy tył LED,

- automatyczna skrzynia biegów, która idealnie się spisuje,

- fotele przód z elektryczną regulacją i pamięcią,

- podgrzewane fotele przód,

- skórzana tapicerka w idealnym stanie, kanapa tył wygląda jak nowa, jakby nikt tam nigdy nie siedział,

- czujnik deszczu i zmierzchu,

- oryginalny zestaw naprawczy,

- tempomat,

- komputer pokładowy,

- aluminiowe felgi 17', opony letnie jeszcze w miarę, mam też zimówki ale raczej słabe,

- elektryczne szyby przód i tył,

- czujnik parkowania tył,

- elektrycznie regulowane lusterka,

- szyberdach ( bardzo fajna sprawa),

- 4 poduszki + kurtyny.

W ostatnim czasie zrobione następujące rzeczy:

- wymienione wszystkie filtry i oleje ( 2,5 tyś km temu),

- odgrzybiona i nabita klimatyzacja,

- wymieniona uszczelka pod pokrywą zaworów,

- wymienione klocki przód, tył oraz okładziny hamulca ręcznego,

- zregenerowany rozrusznik,

- wymieniony przepływomierz,

- wymieniona kompletna odma,

- wymienione 2 łożyska tył oraz jedno przód,

- profesjonalnie zakonserwowana tapicerka,

Auto nie jest nowe i ma już swoje lata ( chociaż na to nie wygląda , zauważalne są następujące wady:

- mała " fala" na błotniku prawy tył ( mi to nie przeszkadzalo dlatego nie naprawiałem, nie chciałem też żeby ktoś w przyszłości stwierdził, że auto jest po niewiadomo jakim dzwonie, czy że wstawiana była ćwiartka…),

- małe skupisko pęcherzy na błotniku prawym tył ( zrobiły sie na oryginalnym lakierze), jest to już ogarnięte,

- drobne otarcia parkingowe, na zderzaku przód jest też pęknięcie, które było chyba w niemczech pospawane,

- tarcze przód są do wymiany, grubość raczej ok ale przy hamowaniu czuć bicie na kierownicy.

Co istotne auto było regularnie serwisowane w niemieckim serwisie BMW, wszystko odnotowane w książce oraz w systemie BMW. Ostatni przegląd w 2014 przy przebiegu ~190 tyś !

W 2013 roku miała też miejsce naprawa blacharska w serwisie BMW, efekt stłuczki parkinowej. Malowany był z tego co wiem błotnik przód, wymieniony klosz lampy - w BMW są zdjęcia z przed naprawy.

Dwa tygodnie temu auto trafiło do serwisu BMW we Wroclawiu przy ulicy Karkonoskiej na przegląd techniczny i akcje serwisową ( wymiana poduszki pasażera)- auto zostalo sprawdzone, serwis potwierdz bdb stan auta

W razie potrzeby mam więcej zdjęć. Auto w takim stanie przyjechało z niemiec, oczywiście mam uzupełnioną książkę serwisową, instrukcję, faktury za większość częsci itd.

Takiego auta szukałem dla siebie baaaardzo długo, ciężko o drugi taki egzemplarz!!- pomijając już fakt, żę w POLSCE do sprzedaży aktualnie wystawione są 2 modele z po lifcie z tym silnikiem w zdecydowanie wyższych cenach!

NIE JESTEM HANDLARZEM, auto jest moją własnością! Auto jest w bardzo dobrym stanie, ciągle w użytku, zero szpachli, wszystkie szyby oryginalne.

Jak widać auto zadbane, doinwestowane, na bieżąco serwisowane!

Cena do negocjacji po oględzinach, NIE INTERESUJE MNIE ZAMIANA.

Zapraszam na terenie Wrocławia lub w okolicach.

Pozdrawiam!

OCENA:

Auto po mocny uderzeniu w tył, stąd:

-niepasujący zderzak (szpara po prawej stronie),

-pogięta ściana przy kole zapasowym,

- "ogarnięte" skupisko rdzy (prawy tylny błotnik)

i "lekka" fala na tylnym prawym błotniku.