Skocz do zawartości

E39 540i getriebeprogramm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zakupiłem w/w 540i z automatyczną skrzynią. Mieszkam w niemczech i kupiłem od niemca (nie turasa itd)byłem poinformowany o tym że skrzynia pracuje w trybie awaryjnym. "R" działa normalnie natomiast "D" nie zmienia przełożeń (wyświetla GetriebeProgramm) ale jedzie. Pytałem kiedy zmieniał olej, filtr w skrzyni, powiedział że zmienił sprzęgło, hamulce, itd ale nie przypomina sobie żeby kiedykolwiek wymieniał olej i filtr. Być może wystarczy wymienić Filtr i Olej.

Przypadkiem zajechałem do warsztatu w tym samym mieście gdzie kupiłem 540 (zobaczyłem 635 1972r i 2x e36) zapytać czy auta do sprzedania. Warsztatowiec powiedział że jego kolega chce sprzedać M-Powera i że wsadził w niego 5 TYS € i po 2 tyg skrzynia mu siadła, Zadzwoniłem i okazało się że to E39 540i którą 20 min wcześniej kupiłem.

W środę jadę po auto.

W poniedziałek musi wyrejestrować.

MYŚLĘ ŻE WYMIANA FILTRA I OLEJU PRZYNIESIE REZULTATY :lol:

Opublikowano

Przypadkiem zajechałem do warsztatu w tym samym mieście gdzie kupiłem 540 (zobaczyłem 635 1972r i 2x e36) zapytać czy auta do sprzedania. Warsztatowiec powiedział że jego kolega chce sprzedać M-Powera i że wsadził w niego 5 TYS € i po 2 tyg skrzynia mu siadła, Zadzwoniłem i okazało się że to E39 540i którą 20 min wcześniej kupiłem.

Ok wczoraj było troszkę wlane i mogę nie łapać wszystkiego dzisiaj, ale to co napisałeś to jakaś magia, możesz to napisać jeszcze raz po polsku :cool2:

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
  • Autor
Kupiłem E39 540i--- 260 km od mojego domu w niemczech, Objechałem całe miasto patrząć za innymi BMW, trafiłem do pewnego warsztatu gdzie stała piękna 6-tka i dwa e36 compacty, zapytałem go czy do sprzedania, powiedział że nie nie- ALE JEGO KOLEGA MA M-POWERA DO SPRZEDANIA I ŻE WSADZIŁ W NIEGO 5TYS €, ZADZWONIŁ DO NIEGO I OKAZAŁO SIĘ ŻE TO E39 540I 1999R KTÓRĄ JA KUPIŁEM 20 MIN WCZEŚNIEJ
Opublikowano

To masz m power czy 540i? I o co chodzi 635 1972r?

Może napisz post jeszcze raz jak człowiek

Opublikowano
  • Autor
NIEMIECKI WARSZTATOWIEC POWIEDZIAŁ ŻE M-KA, POMYŚLAŁEM ŻE OPRÓCZ TEJ 540i KTÓRĄ KUPIŁEM PRZYDA MI SIĘ 550
Opublikowano
  • Autor
(MACIEJ V8) NAPISAŁ MI NA PRIVA-- ""Jeżeli chodzi ci o skrzynie to masz pęknięty kosz i wymiana oleju nic nie da.""
Opublikowano
  • Autor
WIESZ CO... ZASTANAWIAM SIĘ NAD TYM CZY NIE ZROBIĆ JEJ NA MANUAL
Opublikowano
  • Autor

WIDZIAŁEM JUŻ SKRZYNIE,SPRZĘGŁO, PEDŁY, WAŁ W KOMPLECIE ZA 4000ZŁ. A O ROBOCIZNE SIĘ NIE MARTWIĘ

CHYBA ŻE PODEJDZIE OD E38 740, PARE DNI TEMU POLECIAŁA NA POLSKĘ, SKRZYNIA TEŻ AUTOMAT.. MUSZĘ TYLKO PORÓWNAĆ NUMERY

Opublikowano
Zrobisz jak uważasz. I używaj znaków interpunkcyjnych bo to co piszesz ciężko się czyta