Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co robisz że potrzebny ci plik z klimatyzacji (co nie wolno robić , wrzucać pliki z innego samochodu .TRC)

Jak masz jakiś problem to lepiej sprowadź moduł klimy (IHKA) do serii z FA w NCS (a jak dołożyłeś klimatyzacje automatyczna to musisz dodać ją do FA i zakodować moduł do serii z FA....

Opublikowano
Mam taki problem ze dmucha mi goracym powietrzem na nogi. Nie wazne czy klima wlaczona czy nie. Tylko dmucha zimnym kiedy dam 16 stopni. Chcialem poruwnac ustawienia u siebie i innych, poniewaz jest to strasznie meczace kiedy masz caly czas ugotowane nogi. Kiedy na zewnatrz jest 18 stopni ja daje w samochodzie 20 stopni i zaczyna dzialac klima z wszystkich nawiewow leci zimne powietrze tylko na nogi dmucha gorace 50 stopni. Sprawdzilem juz wszystko klapy zawory. Wyglada to tak jak troche wentylacja klima w cabrio zeby nie marznac dmucha goracym na nogi ale ja ne mam cabrio tylko kombi. Dlatego potrzebuje plik z ncs
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zobacz czy w FA nie ma zaznaczonej jakieś opcji (albo podaj FA to zobaczymy ) Fa jest w Work po zczytaniu samochodu przez NCS

Zobacz przez CAS i przez FRM (lub NFRM jeśli to nowsza wersja e91)

później sprowadź moduł do serii z FA i powinno działać ok jeśli to problem ze złym kodowaniem (może ktoś miał problemy z krążeniem i sobie przestawił)

kodowanie do serii z FA/VO viewtopic.php?f=48&t=280094#p2097079