Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam od pewnego czasu problem i w sumie nie wiem czy jest to tylna prawa lampa czy moduł czy co ale problem polega na tym, ze zgłasza mi błąd spalonych żarówek 87 i 123 gdzie wszystkie żarówki działają, zamieniałem je miejscami wsadzalem nowe i nadal nic. Próbowałem tez usunąć błąd zwarcia żarówek przez tool32 ale [BAD] nic z tego. Gdzieś wyczytałem ze moze byc to walnięty moduł frm. Ma ktoś moze jakieś pomysły albo poszlaki czy bóg wie co co mogło by pomoc?

Lampy tylne mam poliftowe, wykodowalem juz kierunki i mi nie sypie błędami natomiast błąd mam od jakiegoś tygodnia moze dwóch a lampy dużo dłużej wiec watpię ze to ta przyczyna.

Opublikowano

Temat nadal nie rozwiązany, kolejny problem mam tym razem z prawym podświetleniem rejestracji. Nie działa żarówka jakby nie było napięcia a także nie zgłasza błędu nawet jak wyjmę cała kostkę, z lewej strony wszystko działa swieci i funkcjonuje.

Co do lampy zewnętrznej tylnej prawej nadal to samo, próbowałem podmieniać ze starymi i nic. Ciagle błąd 87 i 123 pomimo ze żarówki działają.

Moze po prostu moduł frm padł?

Opublikowano

Ciąg dalszy problemów.

Doszedłem tym razem do tego ze błąd

87 Right Rear Light Failure

123 Rear Light Right Failure

Odpowiadają chyba za uszkodzona lampę całościowo, nie tylko za jakaś żarówkę. Ma ktoś pomysł co to moze znaczyć, lampa do wymiany? Dziwne jest tez to ze te dwa bledy chyba odpowiadają za to samo tłumacząc na polski.

Co do podświetlenia prawego rejestracji to nadal nie wiem o co biega. Napięcia nie ma, natężenia tez żadnego nie ma, jakby coś go odcięło.

Jakieś wskazówki?

Opublikowano

Problem z podświetleniem tablicy rozwiązany - znowu mi sie przetarł kabel tym razem w nowym miejscu, co za gowno...

Ze światłem nadal nie wi o co biega, szukam dalej.