Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wybieram się z rodziną moim samochodem BMW E87 do Chorwacji, mam w Nim xenony i w związku z tym mam pytanie. Za granicą trzeba mieć ze sobą kamizelki, apteczke, gaśnicę i żarówki, te w sklepach zazwyczaj są bez ksenonów. Wie ktoś może czy mam również posiadać zapasowe żarówki ksenonowe?

Czekam na odpowiedź,

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Okej rozumiem, ale wiadomo jak to może wyglądać w praktyce - nie będę sobię robić kłopotów, problemów - nie będę się powoływać na Konwencje z '68 roku. Uproszczę więc pytanie: czy ktoś z Was brał kiedyś zapasowe żarówki ksenonowe na wyjazd za granicę w obawie kontroli policji? Chodzi o kraje: Czechy, Austria, Chorwacja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapomniałeś o Słowacji :mrgreen:

Nie, nie brałem i nie mam zamiaru. Żarówki xenonowe maja dużo wyższa żywotność od halogenowych i nie wypalaja się od tak z dnia na dzień.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Okej rozumiem, ale wiadomo jak to może wyglądać w praktyce - nie będę sobię robić kłopotów, problemów - nie będę się powoływać na Konwencje z '68 roku. Uproszczę więc pytanie: czy ktoś z Was brał kiedyś zapasowe żarówki ksenonowe na wyjazd za granicę w obawie kontroli policji? Chodzi o kraje: Czechy, Austria, Chorwacja.

Jechałem w zeszłym roku do Chorwacji. Brałem wszystko gaśnice, apteczkę, kamizelki itp. Specjalnie kupowałem bodajże wodę utlenioną bo gdzieś takiej wymagali w apteczce :mrgreen:

Komplet zapasowych żarówek też miałem, większość kupowałem po jednej sztuce, najtańszych jakie były. Ksonona miałem zapasowego tylko dlatego, że jakiś czas wcześniej mi się jeden wypalił i wymieniłem obydwie, więc jeden został na zapas. Jak tak sobie teraz myślę to raczej bym się nie pokusił o kupno nowego dobrego żarnika tylko po to by mieć na zapas. Jak już bardzo chcesz mieć to najtańsze na allegro stoją po 13 zeta - chiński badziew nie do założenia, ale cena za święty spokój chyba nie wygórowana :D

P.S Speed gratulacje z okazji trzy tysięcznego posta :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki, nazbierało sie tego trochę a wcale dużo nie piszę :shock:

Tu jeszcze znalazłem cała umowę międzynarodową.

http://prawo.legeo.pl/prawo/konwencja-o-ruchu-drogowym-sporzadzona-w-wiedniu-dnia-8-listopada-1968-r/

Drogiego żarnika też bym nie kupował jedynie właśnie taki tani ale też musi mieć znaczek CE a wątpię żeby taki za 13 zł go miał :mrgreen:

Państwa z którymi została podpisana umowa.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/Screenshot_2015-08-16-10-46-09.png_zpsc2uktb0b.jpeg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!