Skocz do zawartości

[E46][323i] Przegryziony kabel od czujnika klocków a ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj na osiedlu grasowała kuna czego skutkiem są przegryzione przewody w wielu samochodach.

U mnie po odpaleniu pali się kontrolka ABS oraz ASC. Dzisiaj pościągałem koła i oglądałem przewody. Te od ABS wyglądają na całe, jedynie mam rozszarpany przewód od czujnika klocków w tylnym prawym kole.

Czy przerwany ten kabel może powodować błąd z ABS? Kontrolka informująca o skończeniu klocków się nie pali. Pali się tylko ABS z ASC.

Pozdrawiam

Opublikowano
Klocki to czujnik od klocków:) podłącz pod komputer być może czujnik abs padł lub musisz go jedynie wyczyścić przy zlaczce:)
Opublikowano
  • Autor

Byłem na diagnostyce przed chwilą i wyszedł czujnik ABS tylny prawy, czyli tam gdzie mam przerwaną wiązkę do czujnika klocków.

Wiązka od ABS jest cała na moje oko, jeszcze raz odpinałem wtyczkę i oglądałem przewód. Martwi mnie to czy nie jest przerwany kabel od gniazdka w stronę komory silnika. Nie wiem może to czysty przypadek i padł ten czujnik :-(

Wcześniej pisałem, że pali się ABS i ASC, ale pali się też czerwona od ręcznego a jest spuszczony.

Jaki zamiennik daje radę, Bosch będzie hulać?

http://images69.fotosik.pl/1076/bb0117337864d66bgen.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ufff zgasło wszystko. Po przedmuchaniu wtyczki i ponownym wpięciu przejechałem się autem, po 50 m zgasło wszystko i na razie jest ok.

Widać coś mi ta wredna kuna grzebała przy gniazdku.

Dzięki za sugestie.

Pozdrawiam

Opublikowano
warto przeczyscic, ja osobiscie kupywalem boscha,lata juz 2rok i jest ok.