Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem w bmw e36 318i , problem polega na tym ze podczas skrecania po wyprostowaniu kierownicy auto zaczyna sciagac czasami w lewo a czasami w prawo.Gdy wykonam kolejne skrety kierownica problem ustaje i autko nie sciaga.Jednak po pewnym czasie jazdy i kilku skretach sytuacja znowu sie pojawia.Auto mialo 2 dni temu wymienione amorki z przodu, miesiac temu wimienione tuleje i sworznie na wachaczach, wczoraj bylem na zbieznosci i wszystko jest w porzadku ustawione jak trzeba , diagnosta stwierdzil ze zadnych luzow nie ma.Nie wiem czy to moze ma jakis zwiazek ze wspomaganiem (plyn wymieniony na Mobil ATF II) ,moze cos jest z lozyskami amorkow bo to generalnie pojawilo sie jak odebralem auto z warsztatu po wymianie amorow , jak tylko pierwszy raz ruszylem z warsztatu.Wczesniej nic sie nie dzialo. Jestem nowy na forum wiec moze ten temacik sie pojawil ,ale prosze o pomoc . pozdro

Opublikowano

Reklamować :!:

Zepsuli niech naprawiają.

Przypuszczam, że "mechanicy" skręcili przy montażu któryś element za mocno. W naszych "warsztach" nie używa się kluczy dynamometrycznych i takie są tego skutki.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).