Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, po dluzszym OSie moja bunia popuscila pare lezek. Fakt ze troche ja zmaltretowalem...

Cieknie mniej wiecej na wysokosci polowy drzwi przednich. Cala oslonka srodkowa zapocona. Cieknie jakis olej, raczej bezwonny. I teraz mam rozkmine:

1) jesli to skrzynia to czy jezdzic w ogole? (W znaczeniu ze chociazby do aso czy laweta lepiej). Bo kiedys slyszalem ze w zfach nie ma czujnika oleju i boje sie ze zatre skrzynie 2) jesli nie skrzynia to ew rodzielacz xdrive'a? Gdzie on sie znajduje i jaki tam jest olej (w znaczeniu czy ktos widzial, wachal, no ew probowal)

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

w Pierwszej kolejności sprawdź dokładnie skąd jest wyciek. Umyj dokładnie skrzynie, przejdź się kawałek i szukaj, a na pewno znajdziesz..

Tylko po umyciu nie jedź daleko i szybko bo wiatr rozwieje olej i będziesz miał utrudnione zadanie..

Kiedyś miałem podobny problem, aczkolwiek nie w x3 i wyciek był z krótca od strony kabiny z silnika. Dokładnie ciekł płyn chłodniczy, lecz ściekał centralnie na skrzynie i wyglądało jak ze skrzyni

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fyi

W tych okolicach jest kran od skroplin z klimy...

Ale slowa mechanika (przypadkowego) bezcenne: "przeciez to bmw. W bmkach nic nie cieknie"

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!