Skocz do zawartości

instalacja inpy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zakupiłem kabel diagnostyczny ten z linku http://www.motodiagnostyka.com/product_info.php?products_id=151 koleś ze sklepu nie ma czasu mi pomóc w instalacji, mi coś nie bardzo idzie według instrukcji coś chyba namieszałem,byłbym wdzieczny gdyby ktos znalazł chwile czasu i mi to zainstalował poprzez TEAM VIEWER. Ja sie poddałem...
Opublikowano
  • Autor
Ok INPE zainstalowałem jakąś inna z innego forum port zmieniłem na COM1 kabel działa po podłączeniu do auta ale dlaczego pokazuje mi przebieg 188 tyś a na desce mam 235tyś ??? wtf... I do czego jest ncs expert tool , tool32 i win KFP
Opublikowano
  • Autor
Ok INPE zainstalowałem jakąś inna z innego forum port zmieniłem na COM1 kabel działa po podłączeniu do auta ale dlaczego pokazuje mi przebieg 188 tyś a na desce mam 235tyś ??? wtf... I do czego jest ncs expert tool , tool32 i win KFP

Ok temat do zamknięcia poszukam innej INPY skoro niema chetnych do pomocy. :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Aby temat miał jakiś sens jak ktoś będzie przeglądał .

INPA - diagnostyka

NSCEXPER - do kodowania

WINKFPT/NFS do programowania sterowników z pamięcią flash (NFS jest do awaryjnych programować do odzyskiwania programu sterownika)

Tool32 jest do zadań specjalnych - ma bardzo dużo możliwości.

Na youtube jest dużo filmów z instrukcją instalacji INPY

Oczywiście to zależy jak INPA

Najnowsze Standard tools 2.12 (dla windows 64bit) nie ma bibliotek trzeba je samemu uzupełnić (można ze starszych wersji INPY)

NCSEXPER uzupełnia się z SP-daten plikami (najlepiej za pomocą aplikacji BMW Coding tool )

Winkfpt /NFS też uzupełnia się z SP-daten (jest tylko dla jednego modelu )najlepiej za pomocą IMPORTU (opcja w winkfpt) plików z Sp-daten

Tool32 uzupełnia się tylko w EDIABAS/ECU też sp-daten ale po uzupełnieniu NCS i winkfpt sa juz pliki w EDIABAS/ECU dla tool32

Opublikowano
Mam zainstalowaną inpę ale niestety nie mogę się połączyć z moim x3 e83 mimo prawidłowej instalacji. Potrzeba jeszcze jakiś plików konfiguracyjnych pod dany silnik? (u mnie 2.0d m47)