Skocz do zawartości

OTWIERANIE ZAMYKANIE DACHU Z PILOTA I ZAMKA BMW E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko chodzi mi o otwieranie i zamykanie dachu z kluczyka :norty: u mnie dziala to tak :WERSJA PILOT-teraz jak przytrzymam to otworze lub zamkne drzwi i wszystkie szyby sie zamykaja lub otwieraja a dach ani drgnie,WERSJA ZAMEK-to samo co z pilota :evil: ,niepotrzeba zaplonu by dzialal bo wewnatrz mam dwa przyciski od otwierania i zamykania dachu ktore dzialaja po przekreceniu na faze 1.Moje pytanie brzmi jak zmodyfikowac GM5 zeby to dzialalo,mam wlaczone KOMFORTSCHLIESUNG_FB i KOMFORTOEFFNUNG_FB i dalej lipa,KOMFORTOEFFNUNG_VERDECK niema przy edycji GM5 :mad2: jest zato w pliku trc(ja dam opcje w NCS CAR\KEY MEMORY to automatycznie mam plik wielki FSW_PSW,TRC(61KB)!!!!i tam jest KOMFORTOEFFNUNG_VERDECK aktiv,co robie źle?czemu nawet z zamka niemoge otwierac i zamykac dachu???bez kluczyka w stacyjce nieda rady???Prosze o porady jak to zrobic w NCS(w miare juz go ogarnolem) :lol:
Opublikowano
Problem rozwiazany dach sie zamyka i otwiera z kluczyka wystarczy zczytac dane car/key memory w NCSie,potem aktywowac w gm5 car key 1 i gotowe pozdro
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Mam identyczne problem jak u Ciebie tylko niestety to mój pierwszy kontakt z NCS i kodowaniem.

Mógłbyś mi z grubsza wyjaśnić jak mam sczytać dane i aktywować to gm5? - szczerze mówiąc totalnie nie wiem o co chodzi :) Opcje wszystkie od otwierania dachu mam ustawione na aktiv tak jak powyżej opisywałeś.

OK Udało mi się :) Zmieniłem moduł na GM5 i działa wszystko. :duh:

• 4 lata później...
Opublikowano

Czy da się włączyć w jakiś sposób funkcje otwierania dachu z pilota w E64 cabrio z 2006 roku.

Po przytrzymaniu przycisku otwarcia na pilocie , opuszczają się tylko wszystkie szyby.