Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem BMW E39 i dopiero co poznaje to auto. Problem w tym ze mam rozlane lusterko wsteczne. Chiciałem je wymienić ale nie wiem jak je zdjąc, czytałem coś że przekreca sie o 45st i schodzi, u mnie to nie działa. Mam lusterko fotochromatyczne z czyjnikiem deszczu w szybie. Panowie, jak to zdjąc zeby nic nie uszkodzi?

Opublikowano
Odpinasz osłonę plastikowę, następnie wtyczkę. Przekręcasz w lewo o ok. 45 stopni i lusterko odchodzi. Ja też mam fotochrom i nie miałem z tym problemu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie.

Mam pytanie. Chciałem sobie wymienic lustrko bo mi sie niestety rozlało i tu pojawił sie problem.

Moje lusterko jest samosciemniajace z czujnikiem deszczu i zmierzchu w szybie. Z przodu na obudowie pod lustrem jest taka mala szybka wielkosci 2x2mm Problem w tym ze nie moge nigdzie na allegro takiego znalezc. Nie mam alarmu wiec lusterka z tym czopkiem czerwonym nie pasuja mi, czy jak kupie samosciemniajace boz tej diody ktora mam to bedzie działało?