Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem bmw e60 ze zmienionymi siedzeniami na sportowe, lecz tylko włożone bez uruchomienia jakieś koniowały to robiły, ale trudno doprowadzę ją do porządku. Teraz tak dałem samochód do elektryka speca od BMW żeby mi je dodał do FA, bo samemu mi to nie wychodziło, niby dodał wszystko ok ale moje auto miało zwykle stołki a teraz są sportowe i w pełni elektryczne, więc dodanie wiązki musiałem zrobić sam... Posiedziałem trochę w WDS dokupiłem brakujące kostki i piny, wszystko dorobione jest zgodnie ze sztuką. Tylko że teraz tak, podłączam fotel pasażera do K-Line za panelem PDC, i wykryło mi go jako fotel kierowcy , sterowanie z INPY działa we wszystkich możliwych kierunkach ale przyciski z boku nie działają. Podłączyłem zatem fotel kierowcy i wpiąłem sie w to samo miejsce w K-Line, i powstał problem. Auto nie widzi wgl modułu fotela pasażera, gdy mam podłączone dwa fotele to wchodząc do modułu fotela kierowcy, wymuszam ruch silników i przestawiają sie oba fotele, z tym ze kierowcy dokładnie tak jak chce a pasażera w niektórych płaszczyznach dobrze a w niektórych w odwrotną stronę. Jeszcze raz przyjrzałem sie WDS bo może ma znaczenie w którym miejscu w K-line wpinam fotele, podłączyłem więc fotel pasażera w odpowiednie miejsce zgodne z WDS ale problem ten sam. Dodatkowo mam komunikat błędu SYS-0012 IDETIFICATION ERROR, gdy mam oba fotele podłączone i ruszają sie razem cały czas jest problem z modułem fotela, chce przerywać skryptowanie. Dzwoniłem do gościa u którego to początkowo chciałem zrobić ale nie ma teraz czasu i sam nie wie przez telefon co to może być, pewnie dopiero za dwa tygodnie sie temu może przyjrzeć. W sumie to wydaje mi się że skoro wgl CAS widzi tylko moduł kierowcy nawet gdy mam podłączony fotel pasażera to jest jakiś problem z adresem tego modułu ? Dwa moduły kolidują ze sobą ponieważ CAS myśli że to są oba moduły kierowcy, sam już nie wiem. Posiadam tylko Inpe i disa. Czy macie jakieś pomysły ? Czy ma znaczenie w którym miejscu K-Line sie wpinam ??