Skocz do zawartości

E60 LCI głosniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje pomocy w rozwiązaniu problemu z głośnikami przednimi. Głośniki graja ładnie, do momentu jak zacznę troszkę głośniej słuchać to strasznie zaczynają trzeszczeć i to bardzo. Reszta głośników jest ok, dzieje się tak gdy słucham radia lub cd i nawet przy rozmowie telefonicznej.
Opublikowano
w czym problem, ściągnij tapicerkę z tyłu podmień głośniki przód z tyłem i sprawdzisz czy to wina głośników czy przyczyny trzeba szukać gdzie indziej, jak okaże się że spalone są głośniki to możesz kupić logic7 jest sporo na allegro w cenach od 70 zł /sztuka , chyba że masz już logic
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj rano podmieniłem głośniki, tak jak mówiłeś i jest to samo ,wiec to chyba nie głośniki. Nagłośnienie mam standard. Może być wzmacniacz???
Opublikowano
nic innego raczej nie pozostaje , gdzieś czytałem że końcówki się przegrzewają, musiałbyś zawieść jednostkę navi do elektronika od telewizorów i audio, sprawdzić końcówki mocy , innych pomysłów niestety nie mam, ew. podmiana z kimś znajomym
Opublikowano
  • Autor
Cala jednostka była wymieniana, bo nie działały mi czujniki pdc. Gościu przy naprawie pdc powiedział mi ze są inne numery radia,może to być przyczyna?

Edytowane przez marton4

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Witam pomóżcie, radio zakodowane i sprawdzone końcówki mocy i nadal charczy,miał może ktoś taki przypadek :?:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam jeszcze nie ale jadę w tym tygodniu to naprawić . Jak zrobię to dam znać. Ale wydaje mi się ze to końcówki mocy w radiu
Opublikowano
  • Autor
Wczoraj byłem to zdiagnozować i po podmiance całego radia wszystko ok. Czyli u mnie zwalone jest radio. Zamówiłem już końcówkę mocy i kondensatory elektroliczne i je wymienię, zobaczymy czy cos pomoże. Jak nie to będę szukał radia całość z navi
Opublikowano
  • Autor
Do przelutowania to mam kumpla elektronika , warto sprobowac
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj doszły części , jutro będzie lutowanie i zobaczymy czy pomogło
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Witam, końcówka mocy wymieniona i jest to samo. Ale problem leżał w panelu radia a dokładnie w pokrętle. Panel kupiłem drugi z uszkodzonego radia i działa wszystko jak należy :D :D :D