Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krotkie pytanko:

Czy klimatronik w e38 jak mu ustawie 21 stopni to powinien tyle utrzymuwac tylko wtedy (mam na mysli lato i upal) gdy ma wlaczony przycisk ze sniezynka, czy sam z siebie powinien chlodzic, a sniezynka jest jako mrozenie? ;-) A pytanie stad, ze przynajmniej w tych majowych temperaturach lekko mnie zmraza, tak ze za dlugo nie wytrzymuje z wlaczona sniezynka. Kupowac nowy panel czy czapke uszatke??

Galen

Opublikowano

Widze, ze kolega calkowity laik albo sobie zarty robi :lol: .

Przycisk oznaczony "sniezynka" sluzy do uruchamiania kompresora, czyli inaczej mowiac klimatyzatora.

Nawet bez wlaczonego klimatyzatora, klikatronik poprzez automatyczna regulacje predkosci nawiewu probuje uzyskac nastawiona temperature.

Oczywiscie kiedy na zewnatrz i wewnatrz auta upal, z kratek wiac bedzie prawdziwy huragan. Natomiast kiedy wlaczysz kompresor "sniezynka", huraran powoli zmieni sie w letnia, chlodna bryze.

Pozdr

GO NAVY...
Opublikowano

A to moj pierwszy klimatronik, a instrukcja do fury po wlosku. Nie idzie sie dogadac. Domyslalem sie tylko ze jak nacisne sniezynke to bedzie chlodzic. Co do tej bryzy to jest troche lodowata, tak jakos mnie zmraza po policzkach i nie dostrzegam wyraznej roznicy jak ustawie 16 stopni czy 26 stopni przy wcisnietej sniezynce. Mrozi i juz. A sila nawiewu jest w mojej wersji tez regulowana recznie pokretlami. Wiec sie zastanawiam o co w tym chodzi wszystkim, jak zlapie odpowiednia temperature to powinien zaczac mieszac powietrze cieple z zimnym nie?

Galen