Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie przytrafiło mi się w E91 LCI coś dziwnego - żaden przycisk na kluczyku nie wywołuje reakcji zamków/otwierania klapy. Pilot raczej ok bo testowałem na obu. Pierwsza myśl to bezpieczniki - rozwinąłem tą karteczkę i sprawdziłem bezpieczniki dla drzwi wszystkie ok. Ktoś coś podpowie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też niedawno kilka razy coś takiego mi się przydarzyło. wymieniłem baterię w pilocie i taka akcja znowu kilka razy miała miejsce. sprawdzałem błędy,ale nic nie wyskoczyło. tak jak się nagle pojawia ta przypadłość tak samo znika i wszystko działa ok. :?:
Opublikowano
Antena diversity? Znany problem i częsty, w 3 świetle stopu jest pod ta plastikowa osłona. A w kombi jest w lotce tylnej
Opublikowano

Milion razy poruszany temat na forum...

Najczęstsza i najłatwiesza w naprawie usterka - przerwanie kabla/kabli w gumowym peszlu między klapą bagażnika, a karoserią auta. Dokładnie to trzeci (ostatni) od lewej strony gumowy peszel.

Kolejna to jak napisał kolega poniżej antena diversity pod lotką.

Ja miałem problem z tymi kablami, wymieniłem wszystkie na bardziej "miękkie" bo po rozebraniu klapy okazało się że 2 kable był zerwane, a reszta już popękane miała koszulki i tylko kwestia czasu jakby się przerwały. Po tym zabiegu wszystko super.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

@ kulfon3

Ja rozbierałem i lotkę i klapę bo zmieniałem kable na całej długości gumowego peszla więc musiałem lutować i na górze i na dole.

@ SzybkiKuba

Nie wstawiaj do ASO bo Cię skasują obrzydliwie, każdy elektryk samochodowy ogarnie to bez żadnych problemów skoro ja zrobiłem to sam, a nie jestem elektrykem :)