Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam proszę o pomoc mam chyba jakiś problem z przepustnica w 535 d 2004r , chociaż w czasie jazdy nic nie odczuwam , pod kompa jeszcze nie podpinałem ale np po zgaszeniu silnika słychać z pod maski jakieś brzęczenie parę minut ta sama sytuacja jest po otworzeniu samochodu czyli jak budzą się moduły , i właśnie brzęczy ta przepustnica czy da się to naprawić czy tylko wymiana , czy przepustnica pasuje z innych modeli czy tylko od 535 szukać , czy po wymianie muszę coś adaptować czy wystarczy sama wymiana pozdrawiam
Opublikowano
po zgaszeniu silnika słychać z pod maski jakieś brzęczenie parę minut ta sama sytuacja jest po otworzeniu samochodu czyli jak budzą się moduły , i właśnie brzęczy ta przepustnica

Tak jest w tych sprzętach. Nie masz się czym przejmowac. A jeśli masz zdjętą obudowe już to sprawdź tylko wzrokowo czy przepustnica zamyka się podczas gaszenia.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
sprawdzone przepustnica nie reaguje na gaz , przy zgaszeniu silnika tez nie reaguje cały czas otwarta , czyli do wymiany ?
Opublikowano
po zgaszeniu ma byc zamknieta caly czas ?

Po zgaszeniu auta przepustnica powinna się zamknąć na pare sekund i powinna się otworzyć za sprawą spreżyny która jest na wałku tego ustrojstwa.

sprawdzone przepustnica nie reaguje na gaz

To nie benzyniak ;) Ta przepustnica działa tylko przy gaszeniu auta.

przy zgaszeniu silnika tez nie reaguje cały czas otwarta , czyli do wymiany ?

Na to by wychodziło. Podobno da się ją zreanimować... Nawet chyba ktoś to na alledrogo oferował. Dla pewności jedz do kogoś kto ma kompa ale w sumie jeśli mówisz że nie daje oznak życia to znaczy że przepustnica jest kaput.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Nie ;) jak masz własny kabel to skasuj bledy.... Jak nie masz to nic się nie dzieje :) skasujesz innym razem przy grubszej robocie ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano

jaki nr przepustnicy do 535d z 2004r e 61

u mnie jest nr 7 791 481 02 czy szukac takiej samej ? bo na allegro sa z innym numerem i ze maja pasowac

nr z allegro przepustnicy to 7 804 384 01

czy bedzie dobra prosze o odp pozdrawiam

Opublikowano

u mnie lata przepustnica z 535d z 2007 roku.... Pasuje a mam 530d. Teoretycznie od 530d do 535d też powinna pasować więc może szukaj od 530d ? Wszak jest tego wiecej niż 535d.

Ale jakie to ma numery.... nie mam pojecia. Kup z zastrzezeniem że jak nie bedzie pasowac to odeślesz ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
dzieki :) wymieniona i dziala jak trzeba czyli przypyka sie przy gaszeniu silnika , a moja rozebralem i wyrobil sie tryb plastykowy , czy ktos sie orjetuje czy da sie dokupić taki tryb plastykowy do przepustnicy :D