Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w kloszach przednich lamp (xenonów) pojawiły się zabrudzenia - widoczne na zdjęciach poniżej.

Brud widać tylko na białych paskach wewnątrz klosza. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to wyczyścić?

Z góry dziękuję za pomoc!

http://kronfly.com/pub/x1-lampa1.jpg

http://kronfly.com/pub/x1-lampa2.jpg

Opublikowano
Tak, Zostaje demontaż reflektorów , płukanie środkami do tego przeznaczonymi ,suszenie, oczywiście jeszcze aby dostac sie do lamp trzeba demontować zderzak , lub pozostaje ci wymiana reflektorów ,
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
Tak, Zostaje demontaż reflektorów , płukanie środkami do tego przeznaczonymi ,suszenie, oczywiście jeszcze aby dostac sie do lamp trzeba demontować zderzak , lub pozostaje ci wymiana reflektorów ,

To jakby nie patrzeć sporo roboty i kosztów. Mam jeszcze gwarancję - czy na jej podstawie mógłbym powalczyć w serwisie o wyczyszczenie reflektorów?

Opublikowano
wyczyszczenie na pewno nie , ale wymiane reflektorów warto spróbować , tylko nie robiłbym sobie jakiś tam nadziei , sporo pracy ale warto, albo podjechac autem do nas albo wysłać reflektory , taniej niz kupno reflektorów ,
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

Jak masz na gwarancji to uderzaj do serwisu

Mam to samo u siebie.... Ten model tam ma... Ja mam już po gwarancji dawno

Opublikowano
Byłem w serwisie i niestety dowiedziałem się, że przedłużona gwarancja nie obejmuje reflektorów i kilku innych rzeczy. Skierowano mnie do serwisu zajmującego się regeneracją reflektorów, tam wyczyszczenie tych lamp wyceniono na ok. 700 zł. Nie wiem czy to się opłaca...