Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupiłem 523iA z 1998 r. i od zakupu nie działa komputer przy zegarach. Po wciskaniu "BC" w manetce kierunkowskazów nic się nie dzieje, jednak na panelu radia BC działa i pokazuje wszystkie informacje.

Mam zegary z dwoma przyciskami z oknem dialogowym (bez sylwetki samochodu). Zegary działają normalnie, podczas testu nie zauważyłem martwych pikseli i nieaktywnych pól/kontrolek.

W polu dialogowym (tym długim środkowym) wyświetla mi przebieg, przebieg dzienny, temperaturę zewnętrzną, a na dole komunikaty/nazwy utworów radia itp.

Rozumiem, że komputer powinien przełączać informację w polu temperatury? Zauważyłem też, że czasem pole to jest tak jak by przygaszone (świeci z mniejszą jasnością niż pozostałe).

Czy problem jest z kompem, czy raczej to najzwyczajniej w świecie wina manetki z przyciskiem "BC"?

Opublikowano

Nikt nie wie o co może chodzić?

Można by to jakoś sprawdzić po podłączeniu kompa przez interfejs, czy to wina kompa w samochodzie, czy coś innego?