Skocz do zawartości

Elektronika Auta szankuje e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam taki problem co napewno zainteresuje forumowiczów.

Posiadam e46 z dużą navi mk3.soft spolszczony od mr.lova.autko sie kodowało ładnie ncs itd.w zime padł aku i odpalałem ze startera kilka razu.teraz aku nowe .potem jakis czas zaczeły ginąć satelity,wiec antenka do wymiany wymieniłem ale chwile pochodziła i pogubiła sygnał.wgrałem soft inny bez zmian,wróciłem do 6.30 .nagle po jakimś miesiacu radio głupieje wyłacza sie i włacza kiedy chce.klikam kierunek lewy -odbił a na zegarach wciąż włączony,dziwne .na zewnątrz wyłączony,podświetlanie przygasało,klimatronik 2 razy na full się zalączył.centralny raz chodzi raz nie .radio sie właczało jak samochód zamkniety.

Wszedlem w ncs i pustymi plikami powróciłem do ustawień fabrycznych i tu zonk.od tamtego czasu nie ustały waryjactwa ale teraz tylko mam dostęp do silnika i instrument claster.w instrumentach błedy dwa 135 k-bus i 190 lichtmodul eeprom feher. gdy chce wejść na inne stery wyskakuje w inpie sys-0012- identyfikation error.podłaczałem autocoma i brak sterowników,tylko motor i zegary zeskanował.zmieniarke ,czytnik navi odpiełem.sensor pod siedzeniem kierowcy też i nic .teraz poduch nie moge skasowac brak dostępu.

Czy ktos z was ma jakis pomysł jak to ugryść? pozdrawiam i czekam na sugestie.

Opublikowano
  • Autor
Panowie nikt nie ma jakiegoś pomysłu?
Opublikowano
  • Autor
chyba udało mi sie zlokalizować usterke.wypieta wczoraj była zmieniarka i czytnik.dziś podłaczam kompa i jest połączenie,radio samo gra wszystko ok.podpiełem zmieniarke samą i radio sie nie włacza .winowajcą są zimne luty lub coś grubszego.może soft się wywalił lub ten co wgrałem do mk23 jest lipny.ma ktoś pożądny soft ori???pozdro
Opublikowano
  • Autor
sam sobie odpowiadam ale cóż może przyda się innym.doszedłem do tego ze zakłócenie robi moduł pod czytnikiem i zmieniarka to jest chyba tuner radiowy,po jego odłaczeniu migacze przy zamykaniu i otwieraniu zaczeły migac.bo tak to nie migały po zakodowaniu i ncs-em.tylko teraz kwestia czy ten moduł odpowiada za antene navi też bo brak sygnału ciągle jest i zmieniarka nie widzi płyt a widziała.jak cos znajdę napisze może się przyda innym.