Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy wymiana rozrządu ma wpływ na głośna prace silnika ? Mechanik zapewniał mnie ze ma 100% to nie ma wpływu ma głośna prace
Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu kupiliśmy e65 z 2008r z pękniętym rozrządem, silnik na alu bloku M57N2 ma wadę rozrządu, często pękają przy 210-230tys.

Polecam wymianę, bądź remont za 8000:)

Opublikowano
Wymieniłem juz rozrząd i silnik klękl po około 5tys km wywaliło olej dołem i auto stanęło , nie wiem czy to była wina spowodowana tym ze jeździłem autem kiedy rozrząd juz stukał i to mogło mieć wpływ na zniszczenie silnika , musiałem kupic nowy blok a mechanik przełożył mi rozrząd z tego padniętego silnika gdyż był nowy. Po wymianie rozrządu na starym silniku auto duzo głośniej chodziło i w nocy jak sie siedziało to było słychać klepanie w silniku ( metaliczny dzwiek) niby pózniej poprawiał mi walki rozrządu bo złe ustawił i sie troche poprawiło , teraz po przełożeniu na nowym bloku nowego rozrządu tez auto nie chodzi tak jak powinno czuli bardzo cicho jak na disla , ale jakoś przywykłem ;) jedni mówią ze ma wpływ na prace silnika wymiana drudzy ze nie , sam juz nie wiem ;)