Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

htWitam od 2 dni dzieje się następująca rzecz dodam mam ori multifunkcję

Uruchamiam auto słucham radia chce przygłośnić naciskam plus i nic 0 reakcji... resetuje radio to samo 0 reakcji a puknąłem ręką w te przyciski i działa..jadę i potem znów nie działa.... Rozebrałem kierownicę wczoraj+wyjąłem te przyciski itp i wszystko w jak najlepszym porządku nic nigdzie nie urwane,radio to samo wyjąłem kostki itp wszystko okej

nie raz jest tak,że jadę działa..zgaszę auto idę do sklepu wracam odpalam i już nie działa...

Rozebrałem taśmę itp złożyłem wszystko i podgłaszanie z kierownicy wogule nie działa już.. i co gorsze w inpie jak wchodzę w multifunction zawsze mi się łączyło a teraz już klapa.. nie połączy się bo taki błąd:

http://zapodaj.net/178758bab6635.jpg.html

dodam przyciski świecą wszystkie na kierownicy,tempomat działa, a przygłaszanie nie działa nie reaguje

Opublikowano

Witam taśma wymieniona kierownicy i dalej to samo

Pomierzyłem napięcie..na wtyczce zielonej od taśmy multifunkcji na zapłonie jest 12v następnie na stykach taśmy na zapłonie też 12V kolejno rozebrałem przyciski by łatwiej było pomierzyć i podłączyłem kabel+zapłon i do przycisków też 11.30/12v dochodzi.. przyciski świecą ale nie reagują...

czy to wina kabla i-bus będzie czy przyciski popsute? bo dodam przyciski same prawie nie możliwe znaleść

udało mi sie kupić za 60zł p i l strona ale dopiero w środę będą.Pytanie co jeszcze można sprawdzić?

kable nie widzę by przerwane gdzieś był itp

Opublikowano

po prostu nie działa lewa strona multifunkcji i nie mogę z kierownicy radiem sterowac..

wymieniona taśma-nic

przyciski dzisiaj-nic

a kierownica świeci ale nie reaguje na dotyk przycisków.. i w inpie nie chce się połączyć z kierownicą już bo sypie błędem

Opublikowano

Sprawa rozwiązana :D wszystkiemu winne były przyciski tempomatu.. ponieważ są one połączone z przyciskami po lewej stronie jednym kablem.. ale co dziwne tempomat działał idealnie.Założyłem prawą stronę przycisków od e39 różnią się jednym guzikiem więcej ale radio działa z kiery :D tempomat tez działa :D jedyny minus to taki,ze trochę słabiej świeci prawa strona bo są inne diody na płytce

Ale dorwać same przełączniki to raptem 2szt były na alledrogo i to jeszcze nie takie jak trzeba więc nie było wyboru :D

Opublikowano
Płytka miała zwarcie od tempomatu lecz tempomat działał :norty: :norty: ale założyłem teraz p i l stronę guzików od e39 i swiecą równo słabiej trochę niż te od e46 bo inne diody mają ale jest okej :norty: :norty: już mnie krew zalewała mierzyłem z kumplem miernikiem..izolację ori ściągałem... czy kabelek nie urwany gdzieś już miałem ciąć kablę i robić tak jak bym dokładał MFL a tu od picu zamieniłem przyciski tempomatu i radio działa :norty: a dałem znów swoje i nie działa :norty: