Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :) Niedawno nastąpiła konieczność usunięcia filtra cząstek stałych z mojego BMW 745D. Znajomy zajmujący się elektroniką powiedział że można dodatkowo wgrać program zwiększający moc silnika :)

Samochód jest z końca 2007 roku ma przejechane 159tyś kilometrów i jest w idealnym stanie (staram się żeby tak było). No i teraz moje pytanie do was na ile mogę sobie pozwolić z tym zwiększeniem mocy? Chodzi mi o wytrzymałość silnika, skrzyni biegów itd. Chciałbym poznać wasze opinie i spostrzeżenia żeby nie zrobić sobie na własne życzenie problemu :) Pozdrawiam

• Zarejestrowani
Opublikowano
Mam nadzieję że Twój kolega wie co robi, bo połowa tunerów jakich znam omija te silniki

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Wgrać program to nie problem :) ale chciałbym

wiedzieć coś ta temat wytrzymałoci tego auta

bo raczej nie chciałbym zamiatać go z asfaltu

• 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam 745d z 2006 roku z przebiegiem 180 tyś. filtry są w bardzo dobrym stanie (z tego co się dowiedziałem, zrobione są mapy na 380km i niecałe 900Nm, oraz poprawiona mieszanka żeby jak najmniej zanieczyszczen było w spalinach bo na tym mi bardzo zależało. Już prawie rok czasu po mapowaniu i wszystko jest ok, podobno da się zrobić dużo więcej bo silnik ma ogromny potencjał, tylko po co? :)
Opublikowano
...oraz poprawiona mieszanka żeby jak najmniej zanieczyszczen było w spalinach...

Jeśli masz na myśli wpływ mieszanki na dpf to przy 900Nm nie jest możliwe jej "poprawienie" względem parametrów fabrycznych bez wymiany turbin.

peace & love
Opublikowano
Nie wiem jak to jest... przyznaję się, mogę tylko powiedzieć, że jeżdżę dużo po mieście i nie ma najmniejszych problemów jak na razie. Napisałem to co wiem od mechaników i osoby, która robiła program w aucie. Pozdrawia!
Opublikowano
Ten moment jest taki prawdziwy jak przebiegi tych 10 letnich diesli :mrgreen:

Użyj może rzeczowych argumentów. Wysunąłeś śmiałą tezę, więc poprzyj ją czymś mądrym. Mam na myśli moment 900 Nm. Nie, bo nie? O przebiegu nie piszę, bo Twoje podejście jest zrozumiałe gdy sprawdzasz codziennie nr VIN dla osób, które poszukują auta o 30% tańszego niż w miejscu zakupu.

O, właśnie zauważyłem, że jesteś nawet moderatorem tego działu, więc zapewne nie zostałeś nim przypadkiem i dysponujesz ponadprzeciętną wiedzą w temacie. Niewątpliwie pod tym postem pojawi się zaraz pouczający elaborat na temat niemożności uzyskania 900 Nm w E65 745d.

peace & love
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 lat później...