Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów dzis moje auto dopadło dziwne zjawisko a mianowicie po dojechaniu z ptacy do domu (ok3km) i zaparkowaniu pod domem obroty zaczeły falowac , silnik.zaczoł drżeć http://www.youtube.com/watch?v=-O3Lu9oKm6k&feature=youtube_gdata_player wyłączylem go po czym uruchomiłem i znowu to samo przejechalem się jakis kilometr i podczas postoju na biegu jałowym już falowania nie bylo ale za to podczas lekkiego nacisniecia gazu nastepnie po jego puszczeniu broty spadaly i nie wiem czy to dobre okreslenie bujały w góre a nastepnie zostawały w miejscu tz na 800 rpm http://www.youtube.com/watch?v=ppcnOWF-PwU&feature=youtube_gdata_player . Podczas tych dolegliwości auto jakby delikatnie buczało . Dodam iż zdarzyło mi sie to samo jakis mieśiąc temu ale pomyślałem że to przez paliwo ( bp ultimate) zaczełem tankować na shellu v pover nitro + czy jakoś tak problem znikł był to incydent jedniodniowy mam nadzieje ze bedzie tak i tym razem lecz chciałbym sie dowiedziec co wy o tym myslicie zanim odwiedze mechanuka bo trudno w moim miescie znaleść kogoś konkretnego .?
Opublikowano
Nikt nie miał podobnej ,,usterki" w swoim aucie???????????( problem od ostatniego razu nie powrucil jedynie dzis dziwnie pobuczał na postoju i obroty schodziły jak na filmie nr 2)
Opublikowano
W chwili, gdy obroty beda falowaly odlacz przeplywke. U mnie bylo sprawdzone wszystko i nic. Dopiero odlaczenie przeplywki pokazlo istote problemu, zaznaczam, ze przeplywka nie wywalala bledu na kompie(sorry za brak polskich znakow).
Opublikowano
Dzieki gdy znowu obroty zaczną falowac to zrobie jak napisałes i zobacze co sie.bedzie.działo
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miałem kiedyś podobny objaw w M47 podczas wymiany filtra powietrza, nowy filtr został źle zamontowany i dostawało się "lewe" powietrze, po ponownym założeniu problem znikł.
Opublikowano
U mnie jest dobrze zalozony. Odpielem dzis i wyjelem przeplywomierz od srodka jest czysty wiec zalozylem go ponownie lecz nie podlaczylem wybralem sie na przejazdzke , auto pracowalo tak jak i z podpientym . Lecz obroty staly na luzie w miejscu i po dodaniu gazu nie odbijaly jak na filmie 2. Po ponownym podpieciu przeplywki tez ok . Dziwna sprawa poniewaz ta ,,usterka" pojawia sie raz na jakis czas a potem znika mam wrazenie ,ze dzieje sie tak kiedy pada deszcz. Moze zna ktos dobry warsztat w okolicach Elblaga lub Gdanska ???