Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

http://home.mobile.de/home/index.html?customerId=2196929#des_209451827

26.03.2014 - 193 500 km - serwis olejowy - olej, filtr oleju, mikrofiltr, filtr powietrza, filtr paliwa

14.10.2014 - 226 038 km - serwis olejowy - olej, filtr oleju

Numer podwozia - WBAUT31030F014168

Kod typu - UT31

Typ - 318D (EUR)

Typoszereg E - E91 (MUE)

Seria - 3

Rodzaj konstrukcji - TOUR

Układ kierowniczy - LL

Drzwi - 5

Silnik - N47T

Pojemność skokowa - 2.00

Moc - 105

Napęd - HECK

Skrzynia biegów - MECH

Kolor - SPACEGRAU METALLIC (A52)

Tapicerka - STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. - 2010-11-04

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA - SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE - Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA - CO2 UMFANG - Zakres CO2

S1CCA - AUTO START STOP FUNKTION - Auto start/stop function

S1CDA - BRAKE ENERGY REGENERATION - Brake Energy Regeneration

S230A - EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE - Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S320A - MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL - Brak napisu modelu

S423A - FUSSMATTEN IN VELOURS - Dywaniki podłogowe Velours

S428A - WARNDREIECK - Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A - INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND - Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S488A - LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER - Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S4AEA - ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR - Armrest front, retractable

S507A - PARK DISTANCE CONTROL (PDC) - Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A - REGENSENSOR - Czujnik deszczu

S534A - KLIMAAUTOMATIK - Klimatyzacja automatyczna

S540A - GESCHWINDIGKEITSREGELUNG - Tempomat

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S663A - RADIO BMW PROFESSIONAL - Radio BMW Professional

S676A - HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM - System głośników HiFi

S698A - AREA-CODE 2 - Area-Code 2 do DVD

S6FLA - USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE - Złącze USB-/Audio

S6NNA - FREISPRECHEINRICHTUNG - Urządzenie głośnomówiące

P7RSA - COMFORT PAKET - Pakiet Comfort

L801A - DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG - Wersja krajowa Niemcy

S863A - SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA - Spis dealerów, Europa

S879A - DEUTSCH / BORDLITERATUR - Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA - LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. - Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA - COP STEUERUNG - Sterowanie COP

S8TLA - TAGFAHRLICHT FRONT UND HECK AKTIV - Dummy-SALAPA

S8TNA - TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINST - Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A - LEDERLENKRAD - Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A - MULTIFUNKTION FUER LENKRAD - Wielofunkcyjność dla kierownicy

S321A - EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE - Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA - INT.LEISTEN SATINSILBER MATT - Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S520A - NEBELSCHEINWERFER - Lampa przeciwmgłowa

S548A - KILOMETERTACHO - Licznik kilometrów

S851A - SPRACHVERSION DEUTSCH - Wersja językowa, niemiecki

Edytowane przez DRAY
Opublikowano

bylbym daleki od stwierdzenia, ze auto ma skrecony licznik na 199 tys...sprzedawcy celowo dają liczby pod progowe (149 , 199) ponieważ ludzie szukając aut czesto zaznaczają w opcjach wyszukiwarki (mobile) wartosci, których oczekują a dzięki temu zwiększa się liczba wyświetleń i prawdopodobieństwo sprzedaży....w Polsce handlarze często wpisują przebieg "1" - zawsze się wyświetli.

Dlatego pytanie kolego DRAY czy widziałeś, dzwoniłeś zapytac sie o przebieg czy wnioskujesz po ogloszeniu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zarówno skręcenie licznika jak i świadome zaniżenie przebiegu w ogłoszeniu jest oszustwem kupującego. Nie uważasz?

Nie mam czasu wydzwaniać i weryfikować wszystkich samochodów które sprawdzam.

Dzwoniłem np tutaj, to facet się zapiera że ma książkę i przeglądy wszystkie i że przebieg ori..

viewtopic.php?f=44&t=271310

Opublikowano
Zarówno skręcenie licznika jak i świadome zaniżenie przebiegu w ogłoszeniu jest oszustwem kupującego. Nie uważasz?

Są duże grzechy i małe grzeszki...Oszustwo to skręcenie licznika. Zaniżenie w ogłoszeniu to wprowadzenie kupującego w błąd...jednak jest to różnica

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tomkoz powiedź to osobie która pojedzie 1500km po ten samochód a na miejscu okaże się że na liczniku 240t a nie 199.

:mad2:

Opublikowano
tomkoz powiedź to osobie która pojedzie 1500km po ten samochód a na miejscu okaże się że na liczniku 240t a nie 199.

:mad2:

Kolego ja nie tlumacze takich zachowań...zle mnie zrozumiales...Na mysli miałem to, ze na podstawie wpisanego przebiegu w ogłoszeniu bez potwierdzenia nie można pisac, ze auto miało korektę licznika bo idac tym / Twoim rozumowaniem jest to oszczerstwo i pomówienie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Idąc Twoim tokiem rozumowania to mówienie o jakimkolwiek samochodzie że jest skręcony bez zdjęcia licznika jest pomówieniem.
Opublikowano
Idąc Twoim tokiem rozumowania to mówienie o jakimkolwiek samochodzie że jest skręcony bez zdjęcia licznika jest pomówieniem.

tak, zgadza sie moze byc pomowieniem..bez potwierdzenia tego przebiegu w rzeczywistosci

Opublikowano

Kolego...a czy sa ogloszenia "oszustow"?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-navi-pro-skora-szyber-max-ID4p67G3.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-skory-duza-navi-bi-xenon-ID6y3AWP.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320-d-coupe-automat-salon-pl-idealna-xenon-skora-ID6y51Jw.html

to jest tylko kilka ogłoszeń, które maja wpisany przebieg "1"km...zrozum prosze co chciałem Ci napisac w pierwszym moim poscie i nie ciagnijmy tego watku....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W Niemczech auta na eksport są "ulepszane" i to od wielu lat :)

Sam byłem świadkiem na jednym z kebabowych autohandli.

Opublikowano
Handlarze niemieccy mają bardziej wyje* niż polscy :) Zarejerwuje Ci auto przez telefon, jedziesz i na miejscu się okazuje, że sprzedany :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego...a czy sa ogloszenia "oszustow"?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-navi-pro-skora-szyber-max-ID4p67G3.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-skory-duza-navi-bi-xenon-ID6y3AWP.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320-d-coupe-automat-salon-pl-idealna-xenon-skora-ID6y51Jw.html

to jest tylko kilka ogłoszeń, które maja wpisany przebieg "1"km...zrozum prosze co chciałem Ci napisac w pierwszym moim poscie i nie ciagnijmy tego watku....

Ale to chyba dobrze ze pisza 1km?Nizeli klamac na zywca?

Opublikowano
W Niemczech auta na eksport są "ulepszane" i to od wielu lat :)

Sam byłem świadkiem na jednym z kebabowych autohandli.

Dokładnie tak :) Ostatnio jak byliśmy z klientem w Niemczech po auto, to zahaczyliśmy o nasz kochany Berlinek, bo klient chciał zobaczyć te wszystkie place :) Każde auto ma około 150-180 tyś przebiegu. Zauważyliśmy e61 z 2006 roku, 3.0d 168 000 km przebiegu i poszliśmy zapytać o jego oryginalność, żeby klient usłyszał naszą ulubioną odpowiedź (auto na szybko sprawdziliśmy w bazie BMW, efekt : ok. 334 000 km przebiegu w 2014 roku)

Turek z uśmiechem od ucha do ucha, odpowiada słynne : "Mein Freund, Deutschland ist nicht Polen :D" - Tak to wygląda :)

Nie można oceniać sprzedawcy po jego narodowości, ale jednak trzeba mieć pewien dystans i podchodzić z ostrożnością, do imigrantów :)

Strona internetowa : http://www.moto-check.pl

Kontakt : [email protected]

Tel : 511-105-106, 506-105-106

Na hasło "BMW KLUB" - 15% zniżki, na każdą usługę :)

Opublikowano
Nie za bardzo nadają się do innej pracy, handel to ich narodowy sport i poza tym oni sami niechętnie robia coś innego. A życ trzeba, gromadkę "drobiazgu" trzeba wykarmić. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie? W Niemczech gdzie do każdego dziecka dają Kindergeld 178Eur i więcej (od 3ciego), gdzie ludzie siedzą non stop na zasiłku. Handel to tylko by sobie dorobić :)

Prawda jest taka że w każdym kraju znajdzie się taki co będzie kombinował - a to rocznik, a to przebieg, a to wyposażenie. Z tym że co niektórzy robią to częściej albo ze względów społecznych bardziej się ich napiętnowywuje.

Nawet ja mieszkając w Berlinie auto kupiłem 200km poza...