Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was drodzy forumowicze!

Posiadam BMW 3 e90 rok 2005. Moja sprawa wygląda następująco, kilka dni temu miałem wypadek dosyć niefortunny, bo do wymiany mam kompletny przód tj.lampy, maska, zderzak, błotniki, chłodnica, pas przedni itd.

I tu powstaje pytanie czy jeśli chciałbym kupić kompletny przód od BMW, ale już ten po-liftowny czy bez problemu by pasował?

I czy wie ktoś jakie sa różnice miedzy przed a po liftem?

Z góry dziękuje. Pozdrawiam

Opublikowano
Do wymiany bedziesz potrzebowal na lifta: maska, zderzak, reflektory.Pas przedni i blotniki sa bez zmian
Opublikowano
Czyli rozumiem, że wszystko będzie pasowało bez żadnych przeróbek do reflektorów ani nic? Kostki itd powinny pasować?
Opublikowano
Chcę się po prostu dowiedzieć z tego forum ważnych informacji, po to jest to forum "wujek google" nie zawsze mówi prawdę! A dla mnie to jest bardzo ważne bo wydam pieniądze i chciałbym wiedzieć czy na pewno wszystko będzie dobrze, i czy da rade podłączyć reflektory po liftowne z przodu, jeśli z tyłu mam przed liftem?
Opublikowano
Bo czytałem na którymś forum, ze aby wszystko działało musi być również zrobiony tył po lifcie? i nie wiem do końca czy to prawda jest
Opublikowano
jak już robić lci to chyba całość, przód i tył, a nie tam rzeźbić

Oczywiście,klapa i zderzak do wymiany no i same lampy + przeróbka kostek

Opublikowano
Jezeli lampy w swojej masz zwykle (nie ksenon) i polift tez chcialbys zwykle to nic nie trzeba zmieniac, instalacja jest taka sama
Opublikowano
Jezeli lampy w swojej masz zwykle (nie ksenon) i polift tez chcialbys zwykle to nic nie trzeba zmieniac, instalacja jest taka sama

z tyłu na pewno trzeba zmienić kostki a z przodu nie mam pewności ale rozsądek mi podpowiada że też :D

Opublikowano

z tyłu na pewno trzeba zmienić kostki a z przodu nie mam pewności ale rozsądek mi podpowiada że też :D

Po co piszesz takie bzdury? Nie trzeba zmieniać kostek z tyłu, trzeba albo poprzekładać piny albo podłączyć lampę poprzez wiązkę-przejściówkę.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF